Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:10 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Călin Popescu Tăriceanu, întrevedere cu Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti

ro

16 Feb, 2017 07:38 1115 Marime text
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut ieri o întrevedere cu Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti.

„În debutul întrevederii, Ambasadorul Hans Klemm, l-a felicitat pe domnul Călin Popescu-Tăriceanu pentru realegerea în funcția de Președinte al Camerei Superioare a Parlamentului României. În cadrul discuțiilor, au fost abordate stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, în contextul Parteneriatului Strategic româno – american şi al noii Administraţii de la Washington, precum şi colaborarea în cadrul NATO, în plan regional şi al teatrelor de operaţiuni comune. În acest sens, domnul Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat că România este printre statele membre NATO care au alocat 2% din PIB bugetului apărării, precum și importanța prezenței trupelor românești în teatrele de operațiuni din Afghanistan și Irak. Domnul Hans Klemm și-a exprimat aprecierea la adresa României pentru aceste decizii”, a informat Senatul prin intermediul unui comunicat de presă.
Președintele Senatului a apreciat stadiul deosebit de înalt al relaţiilor bilaterale, în special colaborarea în plan politic, militar şi al coordonării acţiunilor în plan internaţional, amintind și de recenta Hotărâre a Parlamentului prin care se aprobă continuarea misiunii Armatei României, în cadrul Coaliției Internaționale anti-ISIL/Daesh și extinderea ariei de dislocare prin includerea teritoriului statului Kuweit.

„Domnia sa a menţionat rolul şi contribuţia decisivă a SUA în ceea ce priveşte securitatea şi stabilitatea europeană, subliniind intenţia ţării noastre de a rămâne un aliat ferm al Americii şi al NATO, apreciind că măsurile defensive sunt importante pentru România, în special în contextul problemelor de securitate regionale şi internaţionale.

Ambii interlocutori au subliniat importanţa creşterii cooperării pe plan economic, respectiv a creşterii investiţiilor americane în România și colaborării în domeniul industriei auto și aviatică”, potrivit sursei citate.Sursa foto: senat.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii