Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore. În ce zone au intervenit pompierii

ro

04 Nov, 2022 10:16 876 Marime text


Intervenții IGSU, foto: pexels
Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.380 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (03.11.2022).

La nivel național, 1.125 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (257 cazuri), urmată de județele Cluj (65 cazuri), Timiș (55 cazuri) și Mureș (51 cazuri). 

În afara acestor situații, echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 84 de incendii, precum și în alte 173 de intervenții în sprijinul comunităților.

Din totalul celor 84 incendii, 46 intervenții au fost la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri menajere și fond forestier), fiind afectate aproximativ 110 ha de teren și 2 intervenții la incendii de pădure, fiind afectate peste 35 ha de fond forestier.

O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 5 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme. În urma acestor evenimente, 1 persoană și-a pierdut viața în județul Maramureș., informează IGSU. 


Totodată, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 3 persoane aflate în dificultate.


Anunțul IGSU despre intervenții 

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

-O intervenție complexă s-a desfășurat ieri în județul Ialomița, unde echipajele de salvatori militari au acționat pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui incendiu la o gospodărie din localitatea Coșereni. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată atât la locuință, cât și la anexele gospodărești, pe o suprafață de peste 200 mp. După o luptă continuă cu flăcările, echipajele operative au lichidat focul, fără a fi înregistrate victime.

-O misiune care a presupus atenție sporită din partea pompierilor militari din județul Vrancea a avut loc ieri, pe raza localității Ocheșești, unde echipajele de stingere au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o locuință. Ajunse la fața locului, echipajele operative au stins flăcările cu promptitudine, însă în interiorul imobilului au fost găsite două persoane decedate (femeie-54 ani, bărbat-65 ani).

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 216 de pompieri salvatori cu 174 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii