Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au sunat sirenele în județul Tulcea! Din 90 de sisteme de alarmare, 8 nu sunt funcționale (GALERIE FOTO)

ro

01 Mar, 2023 14:44 1094 Marime text
Sursa foto: ISU Delta TulceaAstăzi s-a desfășurat exercițiul „Miercurea Alarmelor” și la Tulcea, un exercițiu reluat în cadrul „Săptămânii Protecției Civile”.

Potrivit ISU Delta Tulcea, acest exercițiu are drept scop verificarea și testarea echipamentelor din  componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

„Pe timpul simulărilor au fost verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților și al municipiului Tulcea.

Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice,au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.
De asemenea, sistemul de înștiințare – alarmare este utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. Această metodă destinată protecției populației civile poate fi utilizată și pe timpul conflictelor armate.
Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate“ - au precizat reprezentanții ISU Delta Tulcea.


În județul Tulcea sunt 90 de sisteme de alarmare a populației, iar 8 din acestea nu sunt deocamdată funcționale.  

„De asemenea, specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire și Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților (SPIRC), au fost și astăzi în zonele cu trafic intens de persoane, centre comerciale și spațiile publice. Au informat cetățenii despre pericolele la care se pot expune în cazul unui cutremur ori incendiu și cum se pot proteja, cum trebuie să acționeze în cazul unui cutremur și post cutremur. 

În cursul zilei de ieri a fost executat un exercițiu de evacuare la Colegiul Economic „Delta Dunării” din municipiul Tulcea unde s-a avut în vedere modul de comportare al elevilor, măsurile întreprinse de cadrele didactice și personalul auxiliar. 

Astfel de exerciții și informări vor continua pe tot parcursul anului și au ca scop principal pregătirea populației de a reacționa corect la dezastre. 

De asemenea, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play“ - au mai precizat reprezentanții ISU Delta Tulcea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii