Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:02 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție, șoferi! Șoseaua Constanței din municipiul Mangalia, sistematizată. Ce lucrări vor fi executate (document)

ro

18 Oct, 2018 00:00 2711 Marime text
Municipiul Mangalia a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului Constanța emiterea acordului de mediu pentru „Proiect tehnic pentru sistematizarea zonei Șoseaua Constanței (intersecție Saturn - Gara Mangalia), propus a fi amplasat în municipiul Mangalia, intersecție Saturn - Gara Mangalia“. Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanta din strada  Unirii nr.23, zilnic, între orele 9.00 - 13.00, și de la Primăria Municipiului Mangalia. Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Constanța, între orele 9.00-13.00.
 
Șoseaua Constanței, pe sectorul studiat, cuprins între intrarea în localitate, aflată în imediata apropiere a intersecției cu strada Lavrion (cu traseu spre stațiunea Saturn) și până în apropierea gării CF Mangalia, se află în intravilanul municipiului Mangalia. Pe sectorul precizat mai sus, Șoseaua Constanței prezintă un profil transversal caracteristic de strada de categoria a II-a, alcătuit din următoarele elemente: parte carosabilă cu lățimea de 14 metri, cu patru benzi de circulație (câte două pe sens), amenajată cu îmbrăcăminte asfaltică.
 
Pe partea stângă, carosabilul este încadrat de un trotuar cu lățimea de 2,50 m, amenajat cu pavele autoblocante din beton de diverse culori. Pe partea dreaptă, carosabilul este încadrat astfel: între intrarea în localitate și până în dreptul intersecției cu str. Rozelor (aflată pe partea stângă a Șoselei Constanței), de o rigolă pentru scurgerea apelor pluviale, cu secțiunea triunghiulară, lățimea de 1,20 metri și adâncimea de 0,30 m, realizată din dale prefabricate din beton. Între intersecția cu strada Rozelor și până în dreptul racordului rutier spre incinta curții magazinului Altex (aflat pe partea dreaptă a Șoselei Constanței), de un trotuar deteriorat, încadrat cu borduri prefabricate din beton, ridicate față de suprafața finită a carosabilului existent. Se precizează că în continuare - din dreptul racordului rutier funcțional al magazinului „ Altex" în sensul de mers spre centrul municipiului,  trotuarul existent dreapta de încadrare a carosabilului Șoselei Constanțe este amenajat tot cu pavele autoblocante din beton.
 
Lucrările proiectate ce constituie obiectul actualului proiect constau în următoarele: desființarea (desfacerea) de pe partea dreaptă limitrofă Șoselei Constanței - pe sectorul precizat mai sus, atât a rigolei existente, cât și a trotuarului degradat existent; amenajarea pe amplasamentul lor pentru asigurarea protecției și siguranței circulației pietonale de pe partea dreapta a Șoselei Constanței, cât și pentru realizarea unei simetrii cu trotuarul de încadrare de pe partea stângă - a unui trotuar de încadrare a carosabilului, cu lățimea de 2,50 m; suprafața totală a trotuarului amenajat este 1.650 mp. El va fi executat cu pavele autoblocante din beton de diverse culori, similar atât cu cel existent pe partea stângă a Șoselei Constanței, cât și cu cel din dreapta, existent cu traseu din dreptul racordului rutier (funcțional) al magazinului Altex, către centrul municipiului.
 
„Asigurarea deplasării pietonilor pe partea dreapta a Șoselei Constanței, pe tronsonul de stradă precizat mai sus, în deplină siguranță; reducerea numărului de accidente; igienizarea zonei; creșterea nivelului de trai și a confortului locuitorilor municipiului Mangalia“, se arată în justificarea necesității proiectului.
 
În secțiunea Documente puteți consulta documentația depusă la APM Constanța.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii