Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia „Verde Urban“ cere CLM Constanţa să nu voteze proiectele care permit construirea peste vestigii arheologice (document)

ro

25 Sep, 2018 00:00 2231 Marime text
În această săptămână are loc şedinţa de Consiliu Local Municipal. Asociaţia „Verde Urban“ atrage atenţia aleşilor locali asupra proiectelor care vizează aprobarea oportunităţii vânzării directe a unor imobile aparţinând municipiului Constanţa ce ar trebui explicate mai detaliat.

„Cu titlu de exemplu, ar trebui făcute mai multe precizări legate de punctul 35 de pe ordinea de zi - Proiect de hotărâre privind aprobarea oportunităţii vânzării directe a terenului din strada Pescarilor nr. 69B, în suprafaţă de 1718 mp (!). Nu cumva vom avea un nou bloc acolo?
În alte două cazuri, vezi punctele 47 şi 50 de pe ordinea de zi, se doreşte aprobarea unor Planuri Urbanistice de Detaliu în vederea construirii unor imobile multifuncţionale (locuinţe, birouri) peste importante vestigii arheologice ale trecutului Cetăţii Tomis.

Într-unul dintre cazuri, pe strada Mircea cel Bătrân nr. 47A, este vorba despre un imobil P+6-7, care va fi construit la doi metri de Poarta de nord-est a Cetăţii Antice Tomis, fapt care contravine flagrant normelor legale stipulate pentru protejarea vestigiilor arheologice. Că acolo se prevăd 100 de metri zonă de protecţie este un amănunt neimportant pentru Ministerul Culturii, care, surprinzător, a dat aviz favorabil acestui proiect“, susţin reprezentanţii Asociaţiei „Verde Urban“.
 
Aceştia reclamă o situaţie similară: lângă clădirea Curţii de Apel Constanţa se doreşte ridicarea unui imobil chiar peste zidurile antice descoperite cu ocazia săpăturilor. Şi în acest caz, s-ar fi primit descărcare de sarcină arheologică, susţin cei de la „Verde Urban“.
 
„Sigur, este o încălcare atât de flagrantă a legii, încât nu mai poate fi primită justificarea cum că trebuie permis proprietarului să construiască, altminteri va câştiga în instanţă, iar noi şi Primăria vom plăti daune. Primăria nu se teme de daune, aşa cum s-a demonstrat în trecut, iar, pe de altă parte, este imposibil pentru orice instanţă să nu observe evidenta nelegalitate. Aşa că puţin mai mult curaj, domnilor din Consiliul Local!“, transmit reprezentanţii „Verde Urban“.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta convocatorul şedinţei CLM din 27.09.2018.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii