Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aquaserv SA Tulcea. Directorul general și Consiliul de Administrație, legături cu ITI Delta Dunării și PSD Tulcea

ro

15 May, 2023 11:04 3070 Marime text
Sursa foto: Facebook.com - Aquaserv SA
  • Politică PSD la Aquaserv SA Tulcea
  • Directorul general Ifrim-Catrinescu Valentin, conform CV anexat declară funcția de consilier tehnic din 2014 la celebra Asociație pentru Dezvoltare Intercomunitară - ITI Delta Dunării Tulcea, implicată în prezent într-un mega dosar de corupție a fondurilor europene.
  • Matei Selda - Georgiana, directorul economic al societății Aquaserv SA, a completat din 2016 declarații de avere/interese unde a consemnat calitatea de Trezorier Organizația Municipală PSD Tulcea, Vicepreședinte Organizația Municipală PSD Tulcea.
  • Vicepreședinte al Organizației Județene PSD, Vâlcan Stoian, pnsionar, directorul general provizoriu R. Aeroportul Delta Dunării Tulcea din 2018, este membru CA remunerat la Aquaserv SA.
  • Antonescu Alina este director economic Executiv în Primăria Tulcea, membră CA la Aquaserv SA, iar soțul, avocatul Antonescu Cristian, este nepotul politicianului Crin Antonescu și al europarlamentarului Adina Vălean.
În Monitorul Oficial al României nr. 2047 din 8 mai 2023 au fost publicate deciziile luate prin Hotărârea nr. 3 din 9 februarie 2023 a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor Aquaserv SA Tulcea.
Conform sursei citate, Răzvan Teodoru a fost înlocuit în funcția de administrator provizoriu al societății de către Ionica Mirica, pentru o perioadă de patru luni.
Totodată, a fost sesizată Autoritatea Tutelară pentru declanșarea procedurii de selecție pentru desemnarea unui nou administrator în cadrul CA la Aquaserv SA.

Aquaserv SA Tulcea s-a înființat în 2004 și este regia de apă a județului Tulcea, echivalentul RAJA SA Constanța, activitate în captarea, tratarea și distribuția apei.
 
Acționarul majoritar este Municipiul Tulcea cu 73,41% prin primar Ilie Ștefan și Consiliul Județean Tulcea cu 10% reprezentat de Olteanu Mona, alături de primăriile orașelor Măcin cu 8,77% prin Văcaru Gheorghe, Isaccea cu 4,18% prin Moraru Anastase și Sulina cu 3,64% prin Nicolenco Dan.
 
Conducerea executivă este asigurată de directorul general Ifrim-Catrinescu Valentin (mandatul expiră în aprilie anul viitor), Matei Selda Georgiana - director economic, Ilie George director tehnic, iar Consiliul de administrație este format din Vâlcu Stoian, Ion Alexandru Iulian, Antonescu Alina, Pascale Rodica, Zamfir Ionel și, din februarie 2023, administrator provizoriu Mirică Ionica.
 
La sfârșitul anului trecut, Răzvan Teodoru și-a dat demisia din funcția de director general al societății Energoterm SA Tulcea, și implicit și din Consiliul de administrație Aquaserv SA, iar în postul vacant a fost aleasă ca administrator provizoriu Mirică Ionica. (VEZI CV în Secțiunea Documente)
 
Societatea Aquaserv SA a declarat, în medie, pentru doi ani consecutivi, respectiv 2020 și 2021, cifră de afaceri 7 milioane de euro, profit de 282.000 de euro și 330 de angajați.
 
Auditarea Aquaserv SA este realizată din ianuarie 2022 de societatea Ropas Expert SRL Tulcea prin Pascale Florin.

Aquaserv SA are sedii secundare/puncte de lucru în Chilia Veche - Stația de tratare, Măcin - Stație de pompare ape uzate și apă brută, Bazin rezerve, Uzina de apă tratată, Centrala termică nr. 3, Isaccea - Stație de epurare, Sulina- Uzina de apă, Crișan - Uzina de apă, Maliuc, Gorgova, Partizani, Grindu - Stații tratare apă, Mahmudia - Uzina de apă,  Stație de tratare ape uzate, Maliuc - Centru operațional etc. și în Tulcea - Stație de Epurare și alte puncte de lucru.
 

Despre Conducerea și Consiliul de Administrație Aquaserv SA

Directorul general Ifrim-Catrinescu Valentin, conform CV anexat (VEZI CV în Secțiunea Document), a cărui datare nu este precizată, declară funcția de consilier tehnic din 2014 la celebra Asociație pentru Dezvoltare Intercomunitară - ITI Delta Dunării Tulcea, implicată în prezent într-un mega dosar de corupție a fondurilor europene, de asemenea Manager proiect la R.A Aeroportul Delta Dunării Tulcea - implementare proiect POIM în valoare de 15,14 milioane de euro, în perioada 2014-2016 - vicepreședinte Flag Delta Dunării - Grup Local Dezvoltarea Durabilă a zonei pescărești, care la rândul ei a atras fonduri prin ITI  Delta Dunării în valoare de 2,27 milioane de euro.
 
Ifrim-Catrinescu Valentin declară venituri de la Aquaserv SA în valoare de 123.469 lei, 4.177 lei de la Asociația Ecoviovere Ovidiu, str. Talazului nr. 10, Constanța, iar Monica Daniela, soția, este angajata Consiliului Județean Tulcea  și încasează 103.973 lei, iar ca medic de familie  declară suma de 185.000 de lei.
 
Asociația Ecovivere, cu sediul în Ovidiu, Constanța, declară pe site parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară - ITI Delta Dunării Tulcea și proiectul menționat în declarația de avere de către directorul Aquaserv SA Tulcea, Ifrim-Catrinescu Valentin. Proiectul este pe siteul Asociației VEZI AICI

Politică PSD la Aquaserv SA Tulcea
 
Matei Selda - Georgiana (VEZI CV în Secțiunea Document), directorul economic al societății Aquaserv SA, a completat din 2016 declarații de avere/interese unde a consemnat calitatea de Trezorier Organizația Municipală PSD Tulcea, Vicepreședinte Organizația Municipală PSD Tulcea, iar în 2018, când parlamentarul PSD Mirela Furtună a fost aleasă în funcția de președinte al Organizației Femeilor Social -Democrate Tulcea, era consemnată ca membră a Biroului Organizației Femeilor Social Democrate din TulceaVEZI AICI
 
Președintele consiliului de administrație, Ion Alexandru Iulian (VEZI CV în Secțiunea Document) este manager de producție la șantierul Vard Tulcea SA.
 

Vâlcu Stoian  (VEZI CV în Secțiunea Document), vicepreședinte Organizația Județeană PSD Tulcea

Vicepreședinte al Organizației Județene PSD, Vâlcu Stoian, pensionar, directorul general provizoriu R. Aeroportul Delta Dunării Tulcea din 2018, este membru CA remunerat la Aquaserv SA.
 

Venituri exclusiv de la stat și a câștigat la LOTO

Veniturile declarate de Vâlcu Stoian pentru anul 2020 sunt de la Aeroport, în valoare de 74.822 lei și de la Aquaserv SA de 7.020 lei. În anul 2021, de la Aeroport - venituri de 109.512 lei, de la Aquaserv SA - 28.080 lei și pensie de 56.307. În anul 2022, 109.512 lei de la Aeroport, de la Aquaserv SA 28.080 lei și câștigă la LOTO 3004 lei.
 

Vâlcan Stoian - afaceri personale, faliment pe linie

Vâlcu Stoian are faliment pe linie în afacerile personale, societatea Altex SRL este închisă pentru că a dat faliment, Raimet Prod SRL Tulcea este sub incidența Lg. 85/2014, iar societatea Vîlcan Management SRL Tulcea este inactivă fiscal.

 
Antonescu Alina (VEZI CV în Secțiunea Document) director în Primăria Tulcea și nepoata lui Crin Antonescu

Antonescu Alina este director economic Executiv în Primăria Tulcea, membră CA la Aquaserv SA, iar soțul, avocatul Antonescu Cristian, este nepotul politicianului Crin Antonescu și al europarlamentarului Adina Vălean.
 

Familia Antonescu, datorii la persoane fizice

Familia Antonescu a achiziționat, așa cum reiese din declarațiile de avere/interese depuse în 2022, un teren intravilan în suprafață de 5037 mp și are datorii la Unicredit (2011-2041) în valoare de 66.909 lei, și la două persoane fizice, Ciungu Lucia (2021-2022) - 22.000 euro, iar la Mocanu Petruța suma de 20.000 euro scadentă în 2036.
 

100.000 lei de la Primărie pentru asociația soțului

Anul trecut, Primăria Tulcea a acordat finanțare nerambursabilă de 100.000 lei asociației Club cu dichis reprezentată de avocatul Cristian Antonescu, soțul directoarei economice executive din cadrul primăriei Alina Antonescu. VEZI AICI
 

Zamfir Ionel (VEZI CV în Secțiunea Document)

Zamfir Ionel este absolvent de studii superioare, Institutul de Construcții București, inginer mecanic, analist programator, absolvent al Centrului de organizare consultanță și cibernetică în construcții, cu experiență în extindere rețele de apă. În perioada 1992-1995 a lucrat la extindere rețea apă Măcin, alimentare cu apă Izvoarele, în 1998 - rețele alimentare cu apă și canalizare Băneasa Residential Park, și are activitate în domeniu de peste 10 ani, pentru companii din străinătate.
Zamfir Ionel este asociat în Dava Cons SRL Tulcea și Mecano Line SRL Măcin.
 

Pascale Rodica (VEZI CV în Secțiunea Document) este director general la Agropiete SA Tulcea

Pascale Rodica este director la Agropiete SA Tulcea din 2006 și face parte din consiliile de administrație ale societăților Energoterm SA, Servicii Publice SA și Aquaserv SA.


Mirică Ionica (VEZI CV în Secțiunea Document), ultima venită
Mirică Ionica a absolvit în 2007 Colegiul Economic Delta Dunării Tulcea, Facultatea de Științe Economice în 2010, Universitatea Dunărea de Jos Galați, în perioada 2018-2020 - master la Universitatea Ecologică București. A lucrat ca agent de vânzări, contabil, asistent manager, cel mai mult trei ani la societățile Gemag Invest SRL și Alma House Agency SRL, iar pe postul de administrator în CA la Aquaserv SA a venit din funcția de director economic de la societatea Padarenew SRL.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și
Ce hotărâri au fost luate în ședința Adunării Generale a societății Aquaserv SA
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii