Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:13 29 11 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț al Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța. Sunt vizate atât persoane fizice, cât și juridice

ro

25 Aug, 2020 14:10 2295 Marime text
  • Pentru a se evita majorarea impozitului pe clădiri datorat pentru anul 2021, trebuie să se  procedeze la evaluarea/reevaluarea acestora la data de 31 decembrie 2020.


Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța aduce la cunoștința contribuabililor persoane fizice care dețin în proprietate clădiri nerezidențiale, respectiv persoane juridice care dețin în proprietate construcții ce nu au fost evaluate în ultimii 5 ani, respectiv 3 ani de la data dobândirii/evaluării/actualizării valorii de impunere a construcțiilor deținute, faptul că, pentru a evita majorarea impozitului pe clădiri datorat pentru anul 2021, trebuie să procedeze la evaluarea/reevaluarea acestora la data de 31 decembrie 2020.

Astfel, în conformitate cu prevederile art. 7 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală cu modificările și completările ulterioare, Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța a demarat procedura de notificare a unui număr de 2.644 persoane fizice, respectiv 1.041 persoane juridice, cu privire la efectuarea operațiunilor de evaluare/reevaluare a clădirilor deținute, în caz contrar, impozitul datorat pentru anul 2021 va fi stabilit prin aplicarea unei cote diferențiate asupra valorii impozabile determinate conform art. 458 și art. 460 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Informații suplimentare se obțin accesând link – ul: http://www.spit-ct.ro/noutăți/informare-clădiri-nereevaluate.

Pentru a vă putea vizualiza online patrimoniul şi situaţia fiscală, sunteți îndrumați să accesați link-ul https://etax.spit-ct.ro/Autentificare.aspx#tabCerereDeInscriere în vederea obţinerii dreptului de utilizator și parolă în aplicația ETax.

În situaţia în care deţineţi dreptul de accesare a link-ului https://etax.spit-ct.ro, trebuie verificată la secțiunea Patrimoniu situația dumneavoastră fiscală.

Declarațiile de impunere, însoțite de un exemplar al raportului de evaluare întocmit de un valuator autorizat, care trebuie să respecte standardele de evaluare a bunurilor aflate în vigoare la data evaluării, se înregistrează la SPIT până la primul termen de plată din anul de referință, respectiv 31.03.2021, în conformitate cu prevederile art. 458 alin (1) lit. a) și ale art. 460 alin (2) și alin (6) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii