Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:13 27 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Animals International Detalii despre nava răsturnată și intervenția Guvernului

ro

27 Nov, 2019 14:26 2543 Marime text
Au trecut 58 de ore de la tragedia din portul Midia au fost necesare pentru ca Guvernul României să ia măsurile care ar fi salvat mai multe animale dacă acestea se luau de la bun început.

Proaspătul președinte al ANSVSA a fost demis seara trecută, iar Secretarul de Stat Raed Arafat a sosit tot aseară la orele 20 la Midia și a decis decuparea navei scufundate pentru a crea mai multe puncte de acces la animalele care mai trăiesc, pentru a le salva. La fața locului a ajuns aproape de miezul nopții și noul președinte ANSVSA numit în cursul serii, pentru a spori operațiunile de salvare a animalelor, pentru a se asigura că cele 75 salvate în primele două zile și cele încă 70 salvate noaptea trecutăși aduse la adăpost sunt tratate corespunzător și vor fi recuperate de la exportator pentru a fi adoptate și ținute în sanctuare din România până la bătrânețe.

“Mare păcat pentru animalele care au murit doar pentru că s-a intervenit foarte târziu. Nu s-a lucrat în primele doua nopți de la dezastru. Au fost animale care reușiseră să iasă din navăși care puteau fi culese din apăși duse la mal dacă era măcar o barcă gonflabilăîn apropiere. Acum ele plutesc moarte.Este bine că se lasă cu demisii. Avem nevoie de autorități mai puternice pentru protecția animalelor. Sperăm că noua conducere ANSVSA să facă ordine în mafia exportului cu animale vii și că Ministerul Agriculturii va aplica un set de măsuri pentru a înlocui exportul în viu cu cel de carne.

Nu cunoaștem baza legală prin care s-a permis ca cele 75 de oițe salvate în primele 2 zile să fie duse înapoi la exportator. Noul Președinte al ANSVSA trebuie să garanteze că animalele vor fi recuperate, iar cele care vor fi salvate în continuare vor rămâne sub îngrijire în port până se vor însănătoși, după care să poată fi preluate de diferite sanctuare din țară, unde să trăiascăîn demnitate până la bătrânețe. Seara trecută am lansat un apel adresat medicilor veterinari care doresc să vină la Midia să ajute animalele rănite, bolnave și extenuate. Spre bucuria noastră telefonul a început să sune imediat, mai mulți medici venind alături de noi și de autorități la Midia, să ajute”.

Joi urmează audieri în Parlamentul European și este așteptată reacția Comisiei Europene.

„Mă aștept la reacții foarte puternice ale europarlamentarilor și la noi ecouri internaționale, dar și la infringement din partea Comisiei Europene. Pe lângă o rușine fără margini, este probabil prețul pe care trebuie săîl plătim pentru că tolerăm acest comerț barbar cu milioane de animale exportate în fiecare an”, a încheiat Păun.
 
Sursă foto: Animals International

Ti-a placut articolul?

Comentarii