Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alunecări de teren în zona blocurilor ANL de pe strada Brizei din Constanța. Municipalitatea anunță lucrări de intervenție în zonă

ro

01 May, 2020 00:00 2200 Marime text

Municipalitatea consultă piața în vederea achiziției unei documentații tehnico-economice în zona taluzului terenurilor aferente blocurilor ANL de pe Str. Brizei din Constanța.
Ca urmare a faptului că în zona lucrărilor de viabilizare a terenurilor aferente blocurilor ANL, str. Brizei și adiacent acestora, a cedat taluzul sub forma unor ravinări, care ulterior, după fiecare ploaie au favorizat apariția fenomenului de alunecare de teren în zonă, este necesar și oportun luarea unor măsuri de punere în siguranță a acestora să' nu se creeze situații care ar putea pune în pericol viețile omenești și clădirile învecinate.
În acest sens s-a fost efectuată expertiza tehnică a taluzului în urma căreia s-a concluzionat faptul că declanșarea alunecării de teren s-a produs pe fondul unui cumul de factori (depozitarea defectuoasă a umpluturilor, antrenarea hidrodinamică și scăderea rezistențelor Ia forfecare, infiltrațiile apei).
În urma expertizei tehnice efectuate, au fost identificate 2 soluții: soluția 1 - zid de sprijin fundat pe piloți diametru 600mm lungime 15,00 m dispuși în șah Ia o distanță interax de 1,20m sau soluția 2 - zid de sprijin ancorat cu două ancore active de lungime 30m, dispuse la o distanță interax de 1,00m.
Soluțiile prezentate în expertiza tehnică se vor executa în baza unui proiect tehnic de specialitate cu respectarea reglementărilor tehnice în vigoare și va fi verificat si vizat de specialistul tehnic care a întocmit expertiza tehnica.
Proiectul de amenajare a suprafeței versantului trebuie să se facă în corelare cu proiectul lucrărilor de drenare a apei subterane și superficiale și cel de asigurare a stabilității taluzurilor și versanților prin lucrări de sprijinire.
În vederea pregătirii documentației tehnico - economice este necesară elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) și a documentațiilor pentru obținere Certificat de urbanism și avize/ acorduri solicitate prin acesta, pentru obiectivul de investiție menționat anterior.
Orice persoană interesată are posibilitatea de a transmite oferta de preț până pe 08.05.2020 la sediul municipalității. 



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii