Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adunarea Generală a Acționarilor societății Crucea Wind Farm SA Constanța, convocată în ședință. Desemnarea membrilor CA, pe ordinea de zi

ro

11 Oct, 2022 16:06 1127 Marime text
Firma. foto: UnsplashSocietatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica - S.A., în calitate de acţionar unic al Crucea Wind Farm - S.A.,  cu sediul în municipiul Constanţa, ca urmare a convocării Adunării Generale a Acţionarilor Crucea Wind Farm - S.A. s-a întrunit statutar în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor, azi, 09.09.2022, având următoarea ordine de zi:

1. Prezentarea Raportului Consiliului de Administraţie cuprinzând rezultatele financiare aferente semestrului I al anului 2022;

2. Desemnarea membrilor Consiliului de Administraţie al Societăţii şi stabilirea remuneraţiei acestora.

Şedinţa este prezidată de Iulian Tudor, în calitate de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii. Acţionarul unic este reprezentant în şedinţă de Florin Lazăr Maşala, conform Mandatului de Reprezentare nr. 97626/30.08.2022. Secretarul tehnic al şedinţei este Tudor-Octavian Pop.

Ca urmare a desfăşurării procedurale a şedinţei şi a dezbaterilor din cadrul acesteia, Acţionarul unic adoptă prezenta Hotărâre:
Având în vedere următoarele aspecte:

A. Avizarea de către Consiliul de Administraţie a Raportului cuprinzând rezultatele financiare ale Societăţii, aferente semestrului I al anului 2022, precum şi

B. Apropierea datelor de expirare a contractelor de mandat încheiate între Societate şi administratorii săi;

C. În conformitate cu prevederile art. 642 din OUG 109/2011, durata mandatelor de administrator, respectiv director este limitată din punct de vedere temporal, mandatul putând fi încredinţat pentru o durată de 4 luni, cu posibilitatea de prelungire până la maximum 6 luni;

D. Contractele de mandat sus-menţionate au fost prelungite pentru o perioadă de 2 luni, conform Hotărârii Acţionarului unic nr. 14/06.07.2022, urmând a expira la data de 11.09.2022;

E. Până la data ţinerii prezentei şedinţe nu au fost finalizate procedurile de selecţie a membrilor structurilor de conducere şi administrare ale Societăţii;

F. Pentru asigurarea conducerii şi administrării Societăţii este necesară desemnarea persoanelor care să ocupe funcţiile de membri ai Consiliului de Administraţie;

G. Competenţa de a dispune asupra raporturilor contractuale de mandat perfectate cu membrii Consiliului de Administraţie aparţine Acţionarului unic Hidroelectrica - S.A.;

H. Potrivit art. 13.2 din Actul Constitutiv al Societăţii: „Adunarea Generală Ordinară va avea următoarele competenţe: […] 13.2.1: să ia orice hotărâre referitoare la numirea, stabilirea duratei acestei numiri (dacă este cazul) sau revocarea membrilor Consiliului de Administraţie; […] 13.2.2: să stabilească remuneraţia acordată membrilor Consiliului de Administraţie şi auditorilor externi“;

I. Se constată legalitatea şi necesitatea numirii administratorilor Societăţii, în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011, cu referire expresă la prevederile art. 641 alin. 3 şi alin. 5 din respectivul act normativ,

Prin urmare, hotărăşte după cum urmează:

1. Aprobă Raportul Consiliului de Administraţie cuprinzând rezultatele financiare aferente semestrului I al anului 2022.

2. Numeşte în funcţiile de membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii, pentru o perioadă de 4 (patru) luni, cu începere de la data de 11.09.2022 şi până la data de 10.01.2023 inclusiv, având puterile prevăzute în Actul Constitutiv al Societăţii, următoarele persoane:
– Iulian Tudor preşedinte al Consiliului de Administraţie;
– Gheorghe-Daniel Saviuc, membru al Consiliului de Administraţie;
– Laurenţiu-Adrian Iovănel  membru al Consiliului de Administraţie.

3. Stabileşte remuneraţia administratorilor în sensul că aceasta va fi formată dintr-o indemnizaţie fixă lunară brută, determinată ca fiind de 1,5 ori media pe ultimele 12 (douăsprezece) luni a câştigului salarial mediu brut lunar din ramura în care îşi desfăşoară activitatea Societatea, comunicat de Institutul Naţional de Statistică, aplicabil la data prezentei Hotărâri.

4. Aprobă modelul contractului de mandat care urmează a se încheia între Societate şi fiecare dintre cei 3 administratori, având conţinutul înfăţişat în Anexa 1 a prezentei Hotărâri.

5. Se mandatează Florin MAŞALA să semneze, pentru şi în numele Acţionarului unic, contractele de mandat încheiate cu fiecare dintre cei 3 administratori.
 
Despre Crucea Wind Farm SA
 
Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului, societatea Crucea Wind Farm SA a fost înființată în anul 2009, are adresa în municipiul Constanța, iar activitatea principală a firmei este „producţia de energie electrică“.
 
Unic acționar este Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica SA.
Persoane împuternicite sunt Iulian Tudor – administrator, presedinte consiliu de administratie, Gheorghe Daniel Saviuc administrator, membru în consiliul de administratie, Laurențiu Adrian Iovănel  - administrator, membru în consiliul de administratie și Marius-Ștefan Vintilă – director general.
În 2021 Crucea Wind Farm SA a avut o cifră de afaceri de 166.689.059 lei, un profit net de 66.836.492 lei și un angajat.
 
Despre Hidroelectrica SA
 
Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului, societatea Hidroelectrica a fost înființată în anul 2000 și are sediul în București, bulevardul Ion Mihalache.
Acționari în cadrul firmei sunt SC Fondul Proprietatea SA cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi: 19.943900528% și Statul Roman Prin Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici Şi Mijlocii și Mediului de Afaceri, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi: 80.056099472%.
Domeniul de activitate principal este Producţia de energie electrică.
 
Pentru anul 2021 societatea a raportat cifră de afaceri netă de 6.335.390.471 de lei, profit de 3.019.511.168 de lei și 3300 de angajați.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii