Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării Pădurea Caraorman, la sfârșit de martie

ro

31 Mar, 2021 17:15 1325 Marime text
  • În pădurea Caraorman, primăvara pune stăpânire pe natură, imagini puteți vedea în secțiunea Galerie foto a materialului.
În pădurea Caraorman, primăvara pune stăpânire pe natură. Cu greu a învins iarna.

Pădurea Caraorman (kara orman însemnând „pădurea întunecată” în limba turcă) este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a I-a IUCN (rezervație naturală strictă de tip mixt), situată în județul Tulcea pe teritoriul administrativ al comunei Crișan.

Aria naturală se află în extremitatea central-estică a județului Tulcea (în partea central-nordică a Deltei Dunării) în sudul Brațului Sulina, pe teritoriul nordic al satului Caraorman.

Flora rezervației este alcătuită din specii arboricole (păduri de stejar în amestec, păduri de luncă (frasin, plop), arbusti (zălog și cătină roșie), hamei, curpen, comunități de papură și stuf, precum și din mai multe specii ierboase, scrie wikipedia.org.

Aria naturală a fost constituită cu rolul de a proteja cele mai dezvoltate dune de nisip (cu înălțimi de până la 9 m) și Pădurea Caraorman, în a cărei areal sunt semnalate specii seculare de stejar (Quercus robur), printre care un exemplar (Stejarul îngenunchiat) cu o vârstă impresionantă (400 de ani) și o circumferință de 4 m.

Sursa foto: Facebook/ ARBDD
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii