Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral reactualizează studiul de fezabilitate pentru Bazinul Valea Seacă (document)

ro

28 May, 2020 00:00 1128 Marime text
  • Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral amenajează Bazinul Valea Seacă, pe raza Valu lui Traian și Murfatar
Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral organizează o licitație pentru atribuirea unui contract aferent reactualizării Studiului de Fezabilitate - Lucrări de apărare împotriva inundațiilor în Bazinul Valea Seaca, județul Constanța.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 3 iunie, iar valoarea estimată a achiziției este de 37.815 lei. Valea Seacă este un curs de apă afluent pe partea stângă a Canalului Dunăre-Marea Neagră, ce traversează sudul localității Valu lui Traian pe o distanță de 6 km și localitatea Murfatlar, pe o lungime de 2,65 km, până la devărsarea în Canalul Dunăre-Marea Eagră. Valea nu are o capacitate de transport, cursul de apă prezentând numeroase tronsoane colmatate, în special în zona podețelor existente și sectoare cu contrapantă, fapt ce îngreunează tranzitarea debitelor în situația producerii de ploi torențiale.

De asemenea, podețele existente sunt subdimensionate și îngreunează curgerea apei la debite mari. Amenajarea este formată din 4 tronsoane și se amenajează pe traseul actual al albiei Valea Seacă și a văii secundare Valea Seacă pe o lungime totală de 6.595 m.


Citește și

Pericol de inundaţii la Valu lui Traian. Canalul de la Valea Seacă este aproape să se reverse peste zeci de case
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii