Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:17 06 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administraţia Bazinală de Apă a început nivelarea şi igienizarea plajelor cuprinse între Corbu şi Vama Veche

ro

04 Mar, 2020 15:26 674 Marime text

În cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral s-a desfășurat la data de 03.03.2020 prima ședință de lucru cu noua conducere a instituției - Bogdan Bola numit pe funcția de director începând cu data de 24.02.2020 -  și cu participarea conducerii Administraţiei Naţionale “Apele Române”(A.N.A.R.).

În pezența directorului general al Administraţiei Naţionale “Apele Române”, Ervin Molnar, au fost analizate mai multe subiecte în ceea ce privește bazinul hidrografic Dobrogea-Litoral, care cuprinde județul Constanța și județul Tulcea, ce au specific diferit.

Subiectele analizate în cadrul ședinței de lucru a Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L.) au fost legate de gestionarea resurselor de apă, din punct de vedere calitativ și cantitativ, cu privire la infrastructura sistemelor de veghe hidrologică, hidrogeologică și hidrotehnică, aflate în exploatare la Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța și Sistemul de Gospodărire a Apelor Tulcea.

În cadrul ședinței au fost aduse la cunoștința directorului A.N.A.R., Ervin MOLNAR, problemele întâmpinate în demersurile făcute de A.B.A.D.L. pentru realizarea “PLANULUI URBANISTIC ZONAL - AMENAJARE PLAJĂ Năvodari, Eforie Nord, Cordon Eforie Nord-Eforie Sud, Eforie Sud, Tuzla, Costinești, 23 August, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Cordon Venus-Saturn, Mangalia. Actualizare PUZ – amenajare plajă Mamaia și Constanța”, județul Constanța, astfel că directorul A.N.A.R va face toate demersurile necesare pentru urgentarea avizării PUZ-ului aflat în prezent la Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA).

De asemenea, au fost discutate aspecte cu privire la pregătirile pentru sezonul estival 2020. Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, în calitate de administrator al plajelor turistice aferente litoralului românesc, în baza OUG 19/2006 privind utilizarea turistică a plajei Mării Negre, a informat UAT-urile că în perioada 02.03.2020- 15.04.2020, instituția desfășoară activități specifice de pregătire a sectoarelor de plajă până la deschiderea sezonului estival 2020.

Activitățile constau în lucrări de: nivelare, degajarea panourilor de stuf, igienizări manuale și mecanizate, transportul deșeurilor rezultate la rampele de depozitare, discuire și îndepărtarea nisipului din zona de delimitare a plajelor.

Activitățile se desfășoară separat, dar concomitent pe un număr de trei tronsoane cu specific și morfologie diferită, astfel:
  • Tronsonul 1 : Corbu, Năvodari, Mamaia, Constanța
  • Tronsonul 2: Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, Costinești
  • Tronsonul 3: Olimp, Neptun, Jupiter, Cap-Aurora, Venus, Saturn, Managalia, 2 Mai, Vama Veche. 
Sursa foto: Administrația Bazinală de Apă

Ti-a placut articolul?

Comentarii