Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:33 30 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Control la un supermarket din Valu lui Traian (galerie foto+video)

ro

24 May, 2017 10:37 5478 Marime text


Acțiunile de control ale inspectorilor OPC continuă şi astăzi, 24 mai. Astfel, la această oră, se află în plină desfăşurare un control la supermarketul Diner din localitatea Valu lui Traian.
 

„Este congelată, dar este expirată”, se poate auzi pe filmarea de mai jos.

 
UPDATE: ora 17.00

În data de 24.05.2017 comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța au efectuat o acțiune de control, în localitatea Valul lui Traian.

Cu acest prilej, în cadrul unui magazin alimentar s-au constatat mai multe abateri de la legislaţia specifică protecţiei consumatorilor constând în:
- prezența excrementelor de rozătoare în spațiul de depozitare a produselor alimentare;
- expunerea la comercializare de produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat;
 - nerespectarea condițiilor de depozitare, produse alimentare cu temperatura de păstrare prevăzută de producător între 00 C - 40 C, fiind păstrate în congelator, intervenindu-se astfel, asupra stării termice a produselor;
- produse alimentare cu proprietăţi organoleptice modificate culoare nespecifică produsului și miros de alterat;
- in vitrinele de expunere, s-au identificat la comercialziare măsline cu strat gros de mucegai;
- aparatele frigorifice prezentau urme de rugină, resturi alimentare, ușile și incintele frigorifice fiind încărcate cu mucegai;
- aparate electrice expuse la comercializare fără informații complete și fără asigurarea cerințelor de securitate pentru echipamente electrice de joasă tensiune;

         Unitatea a fost închisă până la remedierea deficientelor constatate. S-a procedat la neutralizarea/distrugerea produselor alimentare expirate și depreciate în cantitate de 67 kg.
         Se va aplica o sancțiune cumulată în valoare de aproximativ 22000 lei.


UPDATE 

A fost amendat cu 20.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus oprirea temporară a activității, Până la remedierea deficiențelor. 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii