Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:25 30 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activități preventive ale polițiștilor constănțeni la Școala nr. 17 ,,Ion Minulescu” (galerie foto)

ro

25 Oct, 2019 12:38 637 Marime text

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Secției 5, s-au întâlnit ieri cu elevii claselor a V-a de la Școala nr. 17 ,,Ion Minulescu” din municipiul Constanța.

În cadrul întâlnirii, polițiștii au vorbit despre prevenirea delincvenței juvenile și victimizarea minorilor, cât și despre cauzele și efectele fenomenului de bullying. Pentru a evita un conflict, polițiștii îi sfătuiesc pe cei mici să nu răspundă mesajelor supărătoare sau provocărilor din partea colegilor sau prietenilor.

O altă temă dezbătută de polițiști a fost siguranța pe internet a minorilor. Astfel, aceștia au aflat ce categorii de informații se înscriu în clasa datelor cu caracter personal, cu cine pot socializa pe internet și cui pot cere ajutorul în cazul în care se simt amenințați sau șantajați.

Activități similare au fost desfășurate de polițiștii constănțeni, împreună cu specialiști din cadrul ANITP Constanța, la Liceul Teoretic din orașul Negru Vodă.

Activitățile desfășurate fac parte din Programul de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor - prioritate națională și locală și proiectul „Pregătiți pentru viață”.


Sursa foto: IPJ Constanța 

Ti-a placut articolul?

Comentarii