Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:54 07 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiune de donare de sânge la Cernavodă! Când şi unde va avea loc

ro

08 Dec, 2019 15:36 942 Marime text
Centrul  Regional de Transfuzii  Sanguine  Constanța, Primăria Orașului Cernavodă și Spitalul Orășenesc Cernavodă, organizeaza marți 10.12.2019 intre orele 08.30- 13.30 o acțiune de donare de sânge.

Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Cernavodă și localitatile  învecinate  care  doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsa intre 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicala) cu greutatea  peste 50 kg ( în functie de inaltime, constitutie), care nu au suferit de hepatita virala, tuberculoza, sifilis, malarie, infectie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc. 
   
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care sa reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu 3  zile Înainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!

În  ziua donarii se recomanda un mic dejun usor (sandwich-uri, fructe, lactate) Și minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectueaza o donare completĂ (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:

-7 tichete de masa pentru produse alimentare;
-o zi liberă, În ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, elevi, studenti si militari.-decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ resedința înscrisa in actul de identitate și localitatea unde se efectueaza donarea de sânge;       
   
Sunteți așteptați marți 10.12.2019 la Spitalul Orășenesc Cernavoda, cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.
 
  
Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii