Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:48 31 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de donare de sânge, în Eforie Sud. Când va avea loc și unde

ro

19 Feb, 2020 07:17 1496 Marime text
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Biserica „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” organizează duminică 23.02.2020, între orele 08.30-13.30, o acțiune de donare de sânge.
         
Sunt așteptate toate persoanele sanatoase din localitatea Eforie Sud si localitatile invecinate care doresc sa  ii ajute pe pacientii care au nevoie de tratament transfuzional.
             
Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa intre 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani in functie de evaluarea medicala) cu greutatea peste 50 kg ( in functie de inaltime, constitutie), care nu au suferit de hepatita virala, tuberculoza, sifilis, malarie, infectie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc.    
           
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sange.
           
Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

           
In ziua donarii se recomanda un mic dejun usor (sandwich-uri, fructe, lactate) si minim 500 ml lichide.
Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:
- 7 tichete de masa pentru produse alimentare;
- o zi libera , in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, elevi, studenti si militari.
- decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu/ resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange;   
 

Donatorii sunt așteptați duminică 23.02.2020 la Biserica „Nasterea Sf. Ioan Botezatorul” (strada Al.I.Cuza nr. 1), Eforie Sud cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii