Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acte de indisciplina ale unor membri PSD

ro

11 Oct, 2003 00:00 1094 Marime text

Presedintele Chintoan, nu trebuie sa se grabeasca

Deciziile actualului presedinte interimar al organizatiei, Marin Uta- Chintoan, sunt nerespectate de unii membri * Este cazul deputatilor Marian Motoc, Tudor Balta si a conducerii Organizatiei municipale Medgidia * Fara acceptul liderului, acestia au organizat, in urma cu doua seri, impreuna cu fostul presedinte al organizatiei judetene, Petre Stanca, alegeri pentru desemnarea noii conduceri ai filialei din localitate * Pana la inchiderea editiei, existau voci care sustineau ca atat Motoc cat si Balta si Stanca urmau sa fie sanctionati, in cadrul Delegatiei Permanente, prin suspendarea lor din functiile detinute la nivelul partidului * Decizii cu doua taisuri

Conducerea Organizatiei municipale Medgidia a Partidului Social Democrat a reusit, in urma cu doua seri, sa provoace un nou scandal intre membrii filialei judetene a partidului de guvernamant. "Performanta" a fost realizata, de data aceasta, prin organizarea alegerilor pentru desemnarea noului presedinte si, totodata a unui nou birou permanent si a unui consiliu municipal al organizatiei municipale. Si toate acestea, incalcand o serie de hotarari ale conducerii Organizatiei Judetene PSD. Contactat telefonic, presedintele interimar al Organizatiei Judetene a PSD, Marin Uta - Chintoan, a declarat ca "alegerile care s-au organizat la Medgidia au fost desfasurate fara aprobarea conducerii organizatiei judetene, precum si impotriva hotararii acesteia. Prin aceasta hotarare se mentiona ca toate conferintele de alegeri locale erau amanate pana dupa referendumul din data de 19 octombrie, si asta pentru a permite membrilor organizatiilor din teritoriu sa se concentreze pe actiunea de promovare a noii Constitutii". Dupa parerea presedintelui interimar al organizatiei judetene a PSD, cea mai mare parte a vinei o poarta responsabilul pe zona Medgidia al filialei constantene a partidului, deputatul Marian Motoc, careia i s-a spus sa amane alegerile, insa acesta nu a tinut cont de hotararea liderului sau. De asemenea, "complicele" lui Motoc a fost Petre Stanca, ex-presedintele organizatiei judetene PSD.

Vinovatii se disculpa

In legatura cu acest subiect, Motoc a afirmat ca "presedintele interimar s-a grabit in afirmatii, deoarece pentru organizarea alegerilor din acest municipiu a existat o hotarare aprobata in urma cu mai mult de o luna. Noi nu am facut nimic altceva decat sa respectam un grafic". In ceea ce priveste amanarea alegerilor, deputatul PSD afirma ca Marin Uta- Chintoan "trebuia sa se consulte cu membrii Delegatiei Permanente, intr-un cadru legal". In acest fel, deputatul Motoc incearca sa afirme ca "in urma cu doua seri, nu s-a gresit cu nimic". In plus, deputatul social-democrat a subliniat faptul ca "alegerile au fost un adevarat succes, iar desemnarea Corneliei Beres in functia de presedinte al Organizatiei municipale PSD Medgidia reprezinta o premiera pentru judetul nostru, in ceea ce priveste promovarea femeilor in functii de conducere". La randul sau, ex-liderul Petre Stanca a afirmat ca nu vrea sa comenteze afirmatiile lui Chintoan, declarand ca, dupa parerea lui, "alegerile au fost statutare". In plus, Petre Stanca nu a vrut sa dea nici un fel de detalii despre ce s-a intamplat la Medgidia, mentionand ca "deputatul Motoc poate da toate informatiile necesare". Indisciplina deputatului Marian Motoc, a membrilor Organizatiei PSD din Medgidia, dar si a fostului presedinte al Organizatiei judetene, Petre Stanca, a fost analizata, ieri seara, in cadrul sedintei Delegatiei Permanente a filialei judetene a partidului. Pana la inchiderea editiei, existau voci care afirmau ca atat Motoc cat si Stanca si Balta, urmau sa fie sanctionati prin suspendarea lor din functiile detinute la nivelul partidului. In alta ordine de idei, este foarte posibil ca in cazul suspendarii celor trei si pe fondul pierderii a doi consilieri judeteni -Ovidiu Preda si Gheorghe Chiriac, precum si a excluderii partidului de guvernamant din conducerile si consiliile de administratie ale regiei de apa si a celei de drumuri si poduri, perdantul sa fie actualul interimar Marin Chintoan. Acestuia i-ar putea fi cerute explicatii referitoare la acest debut de mandat, cel putin ghinionist.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii