Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Abuz într-o grădiniță din Ploiești! O educatoare înregistrată în timp ce teroriza copiii

ro

01 Apr, 2024 17:00 541 Marime text




Sursa foto: freepick.com





 
  • Poliţia judeţeană Prahova anunţă că a deschis anchetă după ce o educatoare de la o grădiniţă din municipiul Ploieşti a fost înregistrată în timp ce ameninţă un copil căruia îi spune că, dacă nu este ascultător, pune toată clasa să îl bată, potrivit știripesurse.ro.

Într-o altă înregistrare, pare că aceeaşi femeie loveşte un copil şi, adresându-se cel mai probabil unei colege, spune: „Ia uite, fată, că mă bagă ăştia în puşcărie, autiştii dracu!”

„După ce că faci numai trăsnăi.... Dă-te la o parte! Zi! De ce nu asculţi? Vrei bătaie? Vrei să te bată copiii? Punem ”, spune educatoarea unui copil. Pe înregistrare se aude cum copilul răspunde, la fiecare întrebare: „Nu!”.

Într-o a doua înregistrare audio realizată la aceeaşi grupă educatoarea pare că încearcă să gestioneze o situaţie conflictuală între cei mici. I se alătură un alt adult, o femeie. În înregistrare se aude cun un copil afirmă că „doamna Mirela” l-a agresat. Deşi copilul spune, la început, că acesata l-a bătut, educatoarea strigă la el, ameninţându-l că va chema poliţia fiindcă minte. În cele din urmă, copilul răspunde că nu a fost bătut, după ce a fost ameninţat.

„De ce baţi copiii? Ţi-a făcut cineva ceva?” spune femeia unui copil.

„Da”, se aude răspunsul celui mic.

„Ce? Ia auzi! I-a făcut cineva ceva eşti nebun? Cine, dragă, ce ţi-a făcut? Cine te-a bătut din clasă?”, spune femeia

„Doamna Mirela”, se aude copilul spunând.

„Ia auzi, zice că l-a bătut doamna Mirela, eşti nebună? Cum, mă, să te bată doamna Mirela? Cine te-a bătut, mă? Cine? Zi ce ai zis adineauri! De ce ai zis doamna Mirela? Te-a bătut doamna Mirela? Chem poliţia? Da? Mă, ţie nu ţi-e ruşine, vrei să chem poliţia?”, spune educatoarea.

Când copilul răspunde „Nu”, educatoarea continuă: „Ba da, chem, că minţi! Cum poţi să minţi aşa ceva? Ia uite, fată, că mă bagă ăştia în puşcărie, autiştii dracu!”

La un moment dat, pe înregistrare se aude o altă voce: „S-a auzit că a dat în el”.

„În urma apariţiei în spaţiul public a unei înregistrări din care reiese că un cadru didactic ar fi agresat verbal un preşcolar în cadrul unei grădiniţe din municipiul Ploieşti, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară s-au sesizat din oficiu, efectuând cercetări în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale în consecinţă”, anunţă Inspectoratul de Poliţie Prahova.

 
 
 Citește și
O învățătoare de la Școala „Ferdinand“, acuzată că este agresivă cu elevii. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța – „Se va redeschide cercetarea disciplinară!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii