Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polaris M Holding Grupa mijlocie „Raze marine” de la Grădinița PP nr. 6 Constanța a ajuns la stația de sortare și reciclare. Iată ce au învățat (FOTO)

ro

27 Oct, 2023 12:31 709 Marime text
Sursă foto: Facebook/Polaris M Holding
  • După ce s-au echipat cu veste, copiii au luat parte la o lecție de ecologie, a cărei principală temă a fost colectarea separată, prezentată de colega noastră Liliana Bellu, apoi au trecut la vizitarea activităților din cadrul secției. 
 

„Ieri ne-au vizitat la stația de sortare și reciclare, preșcolarii de la Grădinița cu PP nr. 6 Constanța, coordonați de doamnele educatoare Lavinia Enescu și Larisa Mateescu. Vizita a făcut parte din cadrul Programului Național “Săptămâna Verde””, transmite Polaris M Holding.


După ce s-au echipat cu veste, copiii au luat parte la o lecție de ecologie, a cărei principală temă a fost colectarea separată, prezentată de colega noastră Liliana Bellu, apoi au trecut la vizitarea activităților din cadrul secției. Copiii au aflat ce înseamnă colectarea separată, cum se sortează deșeurile la bandă, au văzut cum se balotează hârtia, cartonul și aluminiul, dar și cum se sortează plasticul pe culori, pentru ca apoi să fie trimis către reciclatorii finali. Au fost curioși și încântați să vadă cum se transformă folia LDPE în saci menajeri și folie industrială.

La finalul vizitei, preșcolarii au primit câte un pachet cu 3 saci fabricați în stație, sacii respectând codul culorilor în colectarea separată:
  • Albastru - pentru deșeuri de hârtie și carton.
  • Galben - pentru deșeuri de plastic și metal.
  • Verde - pentru deșeuri de sticlă.
Copiii au înțeles că nu toate deșeurile sunt gunoaie, iar deșeurile reciclabile pot deveni resurse numai dacă sunt colectate separat.

Scopul acestei vizite a fost de a-i determina pe copii să colecteze separat și să protejeze mediul și, prin intermediul lor, colectarea separată să devină un obicei și în rândul familiei și prietenilor, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Zeci de preșcolari de la Grădinița Nr.44 Program Prelungit Constanța au ecologizat plaja Modern (GALERIE FOTO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii