Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul de Artă Constanța organizează atelierul de creație artistică „Sărbătorim românește” pentru preșcolarii de la Grădinița Colibri

ro

28 Nov, 2023 10:48 634 Marime text


Muzeul de Artă Constanța organizează atelierul de creație artistică „Sărbătorim românește”,  mâine, 29 noiembrie, de la ora 10:00.
 
La această activitate vor participa preșcolarii de la Grupa Albinuțe, de la Grădinița Colibri din Constanța, coordonată de doamna educatoare Cîrstea Roxana Mădălina.
 
„Scopul întâlnirii este acela de a pune în valoare,  într-o manieră ludică, cel mai important moment din istoria românilor și de a identifica o serie de simboluri ale identității naționale, care să fie înglobate într-un demers creativ-artistic. Preșcolarii vor fi ghidați în sălile expozițiilor permanente ale muzeului constănțean, pentru a identifica o serie de simboluri naționale, prezente în lucrările din aceste expoziții. Ulterior, vor fi analizate aceste simboluri și semnificațiile lor, iar fiecare copil va include anumite simboluri, într-o manieră personală creativă, folosind culorile primare, pe o pânză, pregătindu-și astfel o cingătoare, un brâu, un chimir sau zadii, care să le amintească de portul tradițional românesc. De asemenea, fiecare copil va contribui la realizarea unei lucrări colective, în care va fi inclusă harta României, precum și alte simboluri naționale identificate”, transmite Muzeul de Artă Constanța.
 
Activitatea este pregătită și susținută de educatorul muzeal, Cristina Gelan-Olaru, împreună cu Smaranda – Georgiana Tulea, conservator și Miana Ene, absolvent al specializării Pedagogia Artelor Plastice și Decorative, din cadrul Facultății de Arte, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța, care realizează un stagiu de voluntariat la Muzeul de Artă Constanța.
 
Citește și:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii