Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:35 25 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost publicată în Monitorul Oficial! Iată ce spune legea prin care părinții își pot lua liber de la serviciu pentru supravegherea copiilor

ro

15 Mar, 2020 13:05 3780 Marime text


În Monitorul Oficial al României a fost publicată Legea privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închuderii temporare a unităților de învățământ.

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, partea I, nr. 209 din data de 14 martie 2020.
Conform legii citate, se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt înscriși, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate astfel de către autorității competente cu atribuții în domenii.

Prevederile se aplică părinților care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

-Au copii cu vârsta de până la 12 ani, înscriși în cadrul unei unități de învățământ sau cu copii cu dizabilități cu vârsta de până la 18 ani
-Locul de muncă ocupat nu permite munca la domiciliu sau telemunca

Zilele libere se acordă unuia dintre părinți depusă la angajatorul persoanei care va supraveghea copilul. Indemnizația pentru fiecare zi liberă se plătește din capitolul aferent cheltuielilor de personal din bugetul de venituri și cheltuieli al angajatorului și este în cuantum de 75% din salariul corespunzător unei zile lucrătoare. Prevederile se aplică și la mediul public, dar și la privat.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii