Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost modificat sistemul de distincții militare din Ministerul Apărării Naționale. Despre ce este vorba și cui se adresează actul normativ

ro

16 Feb, 2018 03:50 9432 Marime text
În Monitorul Oficial al României partea I numărul 131 din 12 februarie anul acesta a fost publicat Ordinul nr. 14/2018 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului apărării naționale nr. M.102/2012 privind sistemul de distincții militare din Ministerul Apărării Naționale.
 

Potrivit actul normativ, semnat de ministrul Apărării, Mihai Viorel Fifor,  Emblema de Onoare a Pensiilor Militare se conferă prin ordin de către directorul Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apărării Naționale, din propria considerație sau la propunerile șefilor/comandanților structurilor militare din subordinea Statului Major al Apărării, ale șefilor structurilor militare centrale ori subordonate nemijlocit ministrului apărării naționale sau la solicitarea președinților structurilor asociative ale cadrelor militare în rezervă/retragere ori ale veteranilor de război, pentru îndeplinirea ireproșabilă a misiunilor sau pentru rezultate meritorii în procesul instruirii ori pentru servicii deosebite aduse structurilor de pensii militare.
Totodată se mai acordă personalului militar, personalului civil și structurilor militare de specialitate din Ministerul Apărării Naționale, militarilor în rezervă și în retragere, veteranilor de război, precum și altor persoane fizice și juridice române, militarilor, precum și altor persoane fizice și juridice din străinătate.
 
În plus se mai stabilește că emblemele de onoare și de merit se conferă, de regulă, cu prilejul Zilei Naționale a României, Zilei Armatei României, zilelor categoriilor de forțe ale armatei, zilelor armelor, Zilei Rezervistului Militar, Zilei Veteranilor de Război, Zilei Pensiilor Militare, precum și pe timpul activităților desfășurate în teatrele de operații de către oficialitățile civile și militare ale statului român.

Sursa foto1: smap.mapn.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii