Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A doua zi a Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre NATO

ro

23 Oct, 2020 21:56 1538 Marime text

 
  • A doua zi a Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre NATO.
Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat vineri, 23 octombrie, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre NATO, organizată în sistem video-conferință.

Discuțiile s-au concentrat pe operațiile și misiunile aliate în desfășurare, cu accent pe Misiunile NATO din Irak și Afganistan.

În acest context, miniștrii aliați au evaluat sprijinul pe care Alianța îl poate oferi Forțelor de securitate irakiene, în vederea dezvoltării capacităţii naţionale de securitate şi apărare, asigurării stabilității naționale și prevenirii resurgenței ISIL/DAESH.

Totodată, a fost discutată perspectiva profilului Misiunii NATO din Afganistan - Resolute Support Mission (RSM) și viziunea aliată referitoare la sprijinul pe termen lung acordat Afganistanului, în cadrul efortului comun de stabilizare a țării și finalizarea negocierilor de pace intra-afgane.

Cu acest prilej, ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a exprimat menținerea angajamentelor asumate privind participarea României la misiunile și operațiile aliate, contribuția națională fiind planificată într-o manieră flexibilă, care să permită reconfigurarea acesteia în funcție de viitoarele decizii aliate și de dinamica cerințelor operaționale specifice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii