Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:07 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

6 martie în istorie Virusul „Michelangelo” a început să afecteze calculatoarele. Ce alte evenimente au marcat această zi

ro

06 Mar, 2022 12:52 1509 Marime text
Evenimentele zilei Foto ZIUA de Constanța
 
  • Iată ce evenimente au marcat ziua de 6 martie de-a lungul timpului!

1992: Virusul „Michelangelo” a început să afecteze calculatoarele.

Virus informatic sau virus de calculator este un program malware de dimensiuni mici care în general se instalează singur, fără voia utilizatorului, atașându-se altor programe și poate provoca pagube atât în sistemul de operare cât și în elementele hardware (fizice) ale computerului.
În general, cei care concep viruși de calculator sunt programatori cu experiență și cunoștințe avansate în limbajul de programare pe care îl folosesc.


În general, cei care concep viruși de calculator sunt programatoricu experiență și cunoștințe avansate în limbajul de programare pe care îl folosesc.

1853: Opera Traviata, de Giuseppe Verdi are premiera la Veneția.
  1957: Constantin Rădulescu-Motru, filosof, psiholog, pedagog român, academician și președinte al Academiei Române între 1938 - 1941 (n. 1868)
1869: Dimitri Mendeleev prezintă prima varianta a tabelului periodic al elementelor Societății Ruse de Chimie.
1883: Legea pentru aderarea României la Convenția Internațională a metrului, încheiată, la Paris, la 8/20 mai 1875.
1897: A intrat în vigoare Legea repausului în zilele de duminică și sărbători. Potrivit legii, era liberă doar dimineața de duminică și alte 14 sărbători pe an.
1899: Bayer înregistrează "Aspirina" ca marcă înregistrată.
1919: Ungariei i se înmânează hotărârea Consiliului Militar interaliat de la Paris (Nota Vyx) privind obligativitatea retragerii trupelor maghiare din Transilvania.
1930: A avut loc, la cinematograful Capitol din București, premiera filmului documentar Viața unui oraș, reintitulat ulterior Viața începe mâine, realizat de regizorul Jean Mihail; filmul a marcat începutul carierei de documentarist a regizorului.
1941: A avut loc, la Opera Română din București, premiera operei Alexandru Lăpușneanu, de Alexandru Zirra, unul dintre pionierii muzicii de operă românești.
1945: Instaurarea guvernului dr. Petru Groza (sub presiunea militară sovietică, regele Mihai I este nevoit să accepte numirea lui Petru Groza ca prim-ministru; acesta formează un nou guvern, în care ministerele cheie erau deținute de comuniști).
1948: A fost înființat Teatrul Alexandru Davila din Pitești.
1948: A fost creată Organizația Maritimă Internațională (OMI) – instituție specializată a ONU.
1951: La New York începe procesul lui Ethel și Julius Rosenberg care sunt acuzați de spionaj atomic pentru Uniunea Sovietică.
1992: Virusul „Michelangelo” a început să afecteze calculatoarele.
1997: Tabloul lui Pablo Picasso, Cap de femeie, este furat de la galeria londoneză și recuperat o săptămână mai târziu.
 
Aniversări
 
1948: Gheorghe Turda, interpret român de muzică populară
1972: Shaquille O'Neal, baschetbalist american
 
Sărbători
 
Ziua alimentelor congelate
 
Alimentele congelate, care au devenit disponibile în magazine în ultimul secol, au revoluţionat industria alimentară. Pentru cei curioşi să afle ce este atât de grozav la acestea, a fost creată o sărbătoare în onoarea lor, celebrată la 6 martie. Ziua alimentelor congelate (#FrozenFoodDay) este ocazia perfectă pentru a afla mai multe despre istoria acestor produse, dar şi pentru a vă bucura de sortimentele preferate sau de cele pe care nu le-aţi gustat încă.
 
Ziua tizului
 
În prima duminică din luna martie se sărbătoreşte Ziua tizului. Aceasta este o ocazie de a afla mai multe despre prenumele care v-a fost dat de părinţi, naşi, ori alte rude, de a identifica persoane celebre omonime de-a lungul istoriei, dar şi de a vă găsi un tiz în viaţă. O provocare, mai ales dacă aveţi un prenume rar întâlnit.
 
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii