Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:48 28 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

21 de cetăţeni străini, printre care și doi minori, depistaţi în judeţul Caraş Severin. Unde intenționau să ajungă

ro

10 Mar, 2020 17:32 393 Marime text

În urma unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş Severin împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 2 de Poliţie Rurală Caransebeş au depistat 21 cetăţeni străini, care au declarat că intenţionau să ajungă ilegal în ţări din vestul Europei.

În dimineaţa zilei de 09.03.2020, poliţişti din cadrul Secţiei 2 de Poliţie Rurală Caransebeş în cooperare cu poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş Severin, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, pe raza localităţii Armeniş, judeţul Caraş Severin, au fost depistaţi doisprezece cetăţeni străini care se aflau în trei autoturisme. Extinzând cercetările a mai fost descoperit un grup format din nouă cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor.

Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză, nouăsprezece adulţi şi doi minori, au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontieră Caraş Severin, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni din  Siria şi Egipt, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 31 de ani, iar minorii cu vârste de 12 respectiv 16 ani. De asemenea, aceştia au mai declarat că intenţionează să ajungă în Germania.

În cauză, cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa foto: Poliția de Frontieră 

Ti-a placut articolul?

Comentarii