Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:19 29 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

20 de ani de când Constanța are o zi proprie și un drapel al său! (DOCUMENT)

ro

21 May, 2022 00:00 460 Marime text
  • Ziua Municipiului Constanța a fost instituită prin HCLM Constanța nr. 116/2002, expunerea de motive fiind prezentată de consilierul local de atunci, Nicușor Constantinescu.
  • În Secțiunea Document puteți consulta HCLM 116/2002.
 
Astăzi, 21 mai 2022, se împlinesc 20 de ani de când a fost instituită, prin hotărâre a Consiliului Local Constanța, Ziua Municipiului Constanța, sărbătorită, anual, pe data de 21 mai.
 
De asemenea, prin aceeași hotărâre a CLC a fost instituit și drapelul Municipiului Constanța care, potrivit documentului, va fi arborat pe întreaga rază administrativ-teritorială a orașului alături de drapelul național în zilele municipiului Constanța, respectiv 17 – 21 Mai, în fiecare an.
 
Ziua Municipiului Constanța a fost instituită prin HCLM Constanța nr. 116/2002, expunerea de motive fiind prezentată de consilierul local de atunci, Nicușor Constantinescu.
 
Astfel, se arată în articolul 1 al HCL că „începând cu data aprobării prezentei, se instituie, cu caracter permanent, «Ziua Municipiului Constanta», în data de 21 Mai - «Sfinţii Constantin și Elena», iar datele 17, 18, 19, 20 Mai ale fiecărui an devenind zile premergătoare de celebrare a evenimentului respectiv“.
 
Mai departe, se arată că „organizarea, desfăşurarea unor manifestări cu caracter cultural, sportiv, de agrement pentru cetăţenii municipiului, precum și alte evenimente și manifestări semnificative se vor desfăşura pe întreaga perioada 17-21 Mai, Consiliul Local Municipal Constanța, mandatând executivul pentru programarea și organizarea anuală a acestora“.
 
Totodată, „începând cu data aprobării prezentei se instituie «Drapelul Municipiului Constanta», conform anexei l la prezenta hotărâre. Drapelul Municipiului Constanta se va arbora pe întreaga rază administrativ - teritorială a oraşului alături de drapelul naţional în zilele municipiului Constanța, respectiv 17-21 Mai a fiecărui an calendaristic“.
 
„Drapelul Municipiului Constanța se va arbora alături de drapelul naţional și cu ocazia celorlalte sărbători naţionale legale“, au stabilit consilierii locali.
 
Nu în ultimul rând, „se vor institui, de asemenea, cu aceasta ocazie, medalii, plachete ce vor fi înmânate unor personalităţi sau cetăţeni cu merite deosebite“.

 
HCLM Constanța nr. 116/2002 a fost adoptată de 27 de membri din cei 31 de consilieri și poate fi accesată în Secțiunea Document.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
21 mai - Ziua municipiului Constanța. Inițiator, Nicușor Constantinescu. Prima manifestare-participare record. Programul manifestărilor din acest an!
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii