Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

1 Mai muncitoresc la Constanţa. 1 Mai trist fără Mazăre (galerie foto + video)

ro

02 May, 2015 00:00 2799 Marime text
Pensionarii constănţeni au participat, ieri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii, la picnicurile organizate de administraţia publică locală în trei puncte din Constanţa: parcul Casei de Cultură, Parcul Tăbăcărie (în Ţara Piticilor) şi Piaţa Far. Municipalitatea a pregătit, cu această ocazie, câte 10.800 de porţii de mici pentru fiecare amplasament în parte, alături de acestea servindu-se bere şi băuturi răcoritoare. Potrivit spuselor purtătorului de cuvânt al Primăriei Constanţa, Liviu Tramudana, pentru organizarea evenimentului, municipalitatea a alocat aproximativ 200.000 de lei.

„Avem 10.800 de porţii pe locaţie, în trei locaţii. Sunt trei mici, chifle, bere sau suc pentru doamne şi încercăm să fie o atmosferă cât mai plăcută. Plus, muzica populară care este asigurată în cele trei locaţii. Acest program al Primăriei a fost lansat în 2008 şi a fost în fiecare an cu excepţia anului trecut, când nu s-a prezentat nimeni la licitaţie“, a declarat purtătorul de cuvânt.

No more propaganda

Spre deosebire de anii trecuţi, 1 Mai a fost, anul acesta, mai trist la Constanţa. Fără discursuri propagandistice, fără poze cu primarul, fără pupături şi îmbrăţişări. Fără berete roşii purtate de vârstnici, după modelul „ghevarist“ adoptat, timp de câţiva ani, de primarul suspendat al municipiului Constanţa. Electoratul fidel al lui Radu Mazăre a sărbătorit, deci, un „1 Mai muncitoresc“ mai puţin ostentativ. Asta pentru că social-democratul constănţean se află, în prezent, în arest preventiv. Oamenii nu s-au mai îmbulzit, nimeni nu s-a mai călcat în picioare, de data aceasta. Nu mai există un „primar-model“ pentru poze. Previzibil, nici viceprimarul Gabi Stan, cel care, în anii trecuţi, era nedezlipit de Radu Mazăre de 1 Mai, ca şi când ar fi făcut parte din suita „regelui“, nu a fost văzut la eveniment. Nici vreun parlamentar PSD de Constanţa, nici viceprimarul cu atribuţii de primar Decebal Făgădău şi nici vreun director sau directoraş din Primăria Constanţa.
Cu toate acestea, Constanţa s-a aliniat, şi anul acesta, trendului general: a sărbătorit, cu parfum de comunism rânced, un 1 Mai muncitoresc ca la carte, chiar şi pe asfaltul din Piaţa Far.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii