Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania dată în judecată pentru casa lui Mazăre convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor

ro

21 Apr, 2022 00:00 2822 Marime text
Radu Mazăre, fost primar al Constanței
  • AGA a fost convocată de administratorul unic al societății, pentru data de 16 mai 2022, de la ora 15.00, la domiciliul fiscal din Constanța, de pe bulevardul Mamaia, nr. 334, Parc Aqua Magic, clădire corp administrativ.
  • Pachetul majoritar de acțiuni, însumând 99,9%, este deținut de Victoria Gabriela Mazăre, mama fostului primar Radu Mazăre, iar restul de 0,1% este deținut de Radu Ștefan Mazăre Petcu, fiul fostului edil.
  • Amintim, compania APV Media Turism, alături de Paraschiva Barbu, Constantin Ioan Dumitru Cocăneanu, dar și compania Nisipuri SRL, au fost chemați în judecată de UAT Municipiul Constanța prin Primar Vergil Chițac în dosarul 2510/118/2021, aflat pe rolul Tribunalului Constanța.
  • Spus pe scurt, în dosarul civil este vizat terenul din zona Căpitănie – Vila Marina, unde se află fosta locuință a ex-primarului Radu Mazăre, convoacă Adunarea Generală a Acționarilor.
 
Compania APV Media Turism, acționată în instanță, alături de alte persoane fizice și juridice, de către UAT Municipiul Constanța prin Primar Vergil Chițac, într-un dosar civil vizând terenul unde se află fosta locuință a ex-primarului Radu Mazăre, convoacă Adunarea Generală a Acționarilor.
 
Informația a fost publicată în Monitorul Oficial al Românie, document în care se arată că AGA a fost convocată de administratorul unic al societății, pentru data de 16 mai 2022, de la ora 15.00, la domiciliul fiscal din Constanța, de pe bulevardul Mamaia, nr. 334, Parc Aqua Magic, clădire corp administrativ.
 
„În situația în care nu sunt întrunite condițiile de validitate, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor va fi reprogramată pentru data de 23 mai 2022, ora 15.00, aceeași adresă și cu aceeași ordine de zi“, se mai precizează în documentul oficial.
 
Astfel, conform sursei citate, pe ordinea de zi se află aprobarea bilanțului contabil pentru anul 2021, prezentarea raportului administratorului și al comisiei de cenzori pentru anul 2021, aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2022, dar și alte lucruri diverse.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 20 aprilie 2022, compania APV Media Turism SA a fost înființată în anul 2003 și are sediul social în Mamaia, zona Căpitănie, Vila Marina, obiectul de activitate fiind reprezentat de „activități ale agențiilor turistice“.
 
Pachetul majoritar de acțiuni, însumând 99,9%, este deținut de Victoria Gabriela Mazăre, mama fostului primar Radu Mazăre, iar restul de 0,1% este deținut de Radu Ștefan Mazăre Petcu, fiul fostului edil.
 
Administrator este Victoria Gabriela Mazăre, iar cenzori sunt Robert Catone Bedros, Mariana Mihai și Mădălina Laura Radu, în timp ce Sorin Alexandru Drăghici este cenzor supleant.
 
În 2018, firma a avut patru angajați, s-au înregistrat pierderi de 63.607 lei, iar cifra de afaceri a fost 150.206 lei.
 
În 2019, au fost patru angajați, profitul a fost 6.143 de lei, iar cifra de afaceri a fost 221.310 lei.
 
În 2020, numărul angajaților a rămas patru, au fost pierderi de 76.715 lei, iar cifra de afaceri a fost 147.243 de lei.
 
Judecată pentru terenul din zona Căpitănie – Vila Marina
 
Amintim, compania APV Media Turism, alături de Paraschiva Barbu, Constantin Ioan Dumitru Cocăneanu, dar și compania Nisipuri SRL, au fost chemați în judecată de UAT Municipiul Constanța prin Primar Vergil Chițac în dosarul 2510/118/2021, aflat pe rolul Tribunalului Constanța.
 
Spus pe scurt, în cauză, actualul primar al Constanței a solicitat instanței „constatarea nulității absolute a Contractului de Vânzare Cumpărare autentificat sub nr. 257/29.01.2003 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan Gabriel, încheiat între Cocăneanu Constantin Ioan Dumitru și Barbu Paraschiva“.
 
În continuare, s-a solicitat și „constatarea nulității absolute totale sau, după caz parțiale, a Contractului de Vânzare Cumpărare Autentificat sub nr. 1502/19.05.2005 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan Gabriel, încheiat între Barbu Paraschiva și Nisipuri SA, actual Nisipuri SRL (mai puțin suprafața ce a făcut obiectul Contractului de Schimb nr. 930/2003)“.
 
Potrivit acțiunii depuse la instanță, se mai cere „constatarea nulității absolute totale sau, după caz  parțiale, a Contractului de Vânzare Cumpărare autentificat sub nr. 1531/23.05.2005 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan Gabriel, încheiat între Barbu Paraschiva și APV Media SRL (mai puțin suprafața ce a făcut obiectul contractului de schimb nr.930/2003)“.
 
Nu în ultimul rând, municipalitatea a mai cerut și „obligarea pârâtelor APV Media SRL si Nisipuri SRL să lase subscrisei în deplină proprietate şi posesie terenul în suprafață de 489,99 mp, ce face parte din terenurile cumpărate prin Contractul de Vânzare Cumpărare autentificat sub nr. 1502/19.05.2005 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan și Contractul de Vânzare Cumpărare autentificat sub nr. 1531/23.05.2005 de către BNP Iosif Mariana și Pătrașcu Ioan Gabriel“.
 
De asemenea, s-a solicitat și „rectificarea cărților funciare aferente terenurilor de mai sus, în sensul radierii pârâților din cărțile funciare și intabularea dreptului de proprietate al UAT Municipiul Constanţa pentru:
 
-        Teren situat în Loc. Mamaia, Zona Căpitănie- Vila Marina – CF nou 216493, cad 325/2.
-        teren din Loc. Mamaia, Zona Căpitănie- Vila Marina – CF nou 216486, cad 325/1“.
 
S-au mai solicitat, totodată, și cheltuielile de judecată.
 
Amintim, terenul se află printre suprafețele despre care Curtea Supremă a stabilit că urmează să se întoarcă în domeniul public ori privat al municipiului Constanța, ori al Statului Român, în urma Dosarului Retrocedărilor din Constanța.
 
Pe terenul din zona Căpitănie – Vila Marina se află fosta locuință a lui Radu Mazăre.
 
Procesul este judecat la Tribunalul Constanța, următoarea înfățișare fiind fixată pentru începutul lunii mai.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Proces pentru casa lui Mazăre. Se caută moștenitorii
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii