Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitatie pentru campania de informare a populatiei referitoare la alegerile pentru PE 2009

ro

30 Mar, 2009 14:37 1562 Marime text
Agenţia pentru Strategii Guvernamentale a lansat astăzi licitaţia deschisă pentru achiziţionarea de spaţiu media TV în vederea derulării unei campanii de informare şi atragere a populaţiei la vot la alegerile pentru Parlamentul European din iunie 2009. 

În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 325/2009 privind reorganizarea şi funcţionarea Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale, printre atribuţiile instituţiei se numără contribuţia la afirmarea identităţii româneşti în spaţiul european şi a celei europene în spaţiul naţional, prin campanii de informare şi relaţii publice. Potrivit informaţiilor de pe site-ul Guvernului, se are în vedere şi sprijinirea cunoaşterii şi înţelegerii de către public a strategiilor şi proiectelor guvernamentale de interes public, prin acţiuni de informare publică şi prin derularea de campanii de informare publică.

În conformitate cu datele ultimului Euro-barometru (decembrie 2008), la nivelul României, doar 19% dintre cetăţenii cu drept de vot sunt informaţi cu privire la organizarea alegerilor euro-parlamentare din iunie 2009. In acelasi timp, doar 20% dintre români declară că vor vota la alegerile euro-parlamentare din iunie 2009, situând tara noastră pe locul 21 din cele 27 de state membre UE, cu 7 procente sub media statelor Uniunii (28%).

Pentru a sprijini promovarea adecvată a scrutinului din iunie, Comisia Europeana şi Parlamentul European au luat iniţiativă de a produce un set unitar de materiale de promovare (logo, spot TV şi radio, grafică afiş s.a.) adaptate la fiecare stat membru, pentru a putea fi utilizate în campaniile de comunicare implementate de autorităţile naţionale. După cum se arată pe www.euractiv.eu., Comisia Europeană şi Parlamentul European au încurajat autorităţile naţionale să colaboreze cu Birourile de Informare ale Parlamentului European pentru a  asigura o cât mai bună informare a cetăţenilor cu privire la organizarea alegerilor euro-parlamentare din acest an.

Detaliile privind procedura de achiziţie publică se regăsesc în anunţul de participare nr. 74261 apărut in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) pe data de 27.03.2009 (www.e-licitatie.ro), precum şi în referatul de oportunitate publicat pe site-ul www.publicitatepublica.ro.

Termenul limită de depunere a ofertelor, în format electronic, pe site-ul www.e-licitatie.ro, expiră la data de 08.05.2009, ora 16.00, iar deschiderea ofertelor se va face la 11.05.2009, ora 18.00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii