Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcoala din Cotu Văii intră în reparaţii capitale

ro

04 Feb, 2011 01:22 3030 Marime text
Albesti_primar_Gheorghe_Moldovan.jpgBanca Mondială a alocat fondurile pentru reabilitarea şcolii generale din Cotu Văii

Primarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan, ne-a declarat că lucrările vor începe imediat ce vremea va permite.

„Este vorba atât despre reabilitarea, cât şi despre extinderea şcolii. Selectarea constructorului s-a făcut la Bucureşti. Lucrările vor începe în luna martie", a afirmat primarul comunei Albeşti. Reamintim că şcoala din Cotu Văii fusese grav avariată de precipitaţiile abundente ce s-au abătut asupra acestei localităţi în vara anului trecut. Autoritatea locală a comunei Albeşti a primit o sumă de bani de la Guvern pentru efectuarea unor reparaţii urgente, pentru ca elevii să poată continua să înveţe în şcoala de la Cotu Văii, însă banii nu au fost nici pe departe suficienţi pentru crearea de condiţii de studiu decente. Pe timpul desfăşurării lucrărilor de reabilitare, elevii vor fi mutaţi în alte spaţii, astfel încât procesul instructiv-educativ să nu fie perturbat. „Vom aduce copiii la Albeşti, cei din clasele mici pot învăţa cu schimbul la grădiniţă, şi, dacă va fi nevoie, vom amenaja săli de clasă şi în căminul cultural", a precizat Gheorghe Moldovan.

Proiecte de canalizare şi drumuri, depuse la MDRT

Un obiectiv important pentru comunitatea locală din Albeşti este şi asfaltarea de drumuri interioare. În acest sens, primăria a depus spre finanţare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului un proiect privind asfaltarea de drumuri în lungime totală de 39 de kilometri. Proiectul a fost depus spre finanţare în cadrul Programului privind reabilitarea şi modernizarea a 10.000 km de drumuri de interes local şi judeţean. De asemenea, administraţia locală condusă de Gheorghe Moldovan a depus spre finanţare, la MDRT, şi realizarea reţelei de canalizare în Albeşti, precum şi proiectul de electrificare a cartierului nou din aceeaşi localitate.

În momentul de faţă, autoritatea locală din Albeşti se ocupă de realizarea bazei sportive, obiectiv finanţat prin OG nr. 7. „Aşteptăm vremea bună, să putem reîncepe lucrările. Acum, se fac nişte săpături şi alte lucrări care se pot efectua pe frig", a precizat primarul. Valoarea totală a acestei investiţii se ridică la opt miliarde de lei vechi.

Un obiectiv local care necesită fonduri pentru reabilitare este şi căminul cultural din satul Cotu Văii. „Au venit cei de la Consiliul Judeţean şi au luat măsuri, dar nu ştiu dacă o să-l facă. Noi am făcut unele îmbunătăţiri. Am montat geamuri termopane şi l-am zugrăvit astfel încât copiii să-şi poată face serbarea de sărbători acolo", a afirmat primarul Gheorghe Moldovan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fan de al lui Tzepesh 14 Feb, 2011 21:42 "Selectarea constructorului s-a făcut la Bucureşti"... frectii...in Albesti sunt atatia cetateni ce nu au de munca. ei nu merita? macar asa ... ca te-au votat. in rest, baza sportiva,electrificare cartierul nou,strazi asfaltate si restul sunt povesti de adormit copii. m-am saturat pana in git de minciuni...hai pa!
  • teo 06 Feb, 2011 12:32 da mam saturat yo de cate ori a intrat in reparatie scoala asta.daca era tata era facuta de 5 ori pana acuma,asa daca ati fost prosti,stati si suferiti.poate in 2012 o sa va vina mintea la cap