Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea „Ovidius" a monopolizat podiumul la crosul „Fuga la ştafetă" (galerie foto)

ro

25 Oct, 2012 01:00 3996 Marime text
cros.jpg600 de studenţi şi studente de la Universitatea „Ovidius" şi 150 de la Universitatea Maritimă Constanţa au alergat, ieri, la etapa a doua, cea de la Constanţa, a crosului „Fuga la ştafetă!". Traseul a măsurat 2,5 kilometri, urmând strada Mircea (de la Sala Sporturilor) şi bulevardul Mamaia (cu întoarcere la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Constanţa) şi retur.

Atât la masculin, cât şi la feminin, pe podium s-au clasat numai studenţi de la „Ovidius". Primii trei au fost: la fete - 1. Cristina Neagu (a terminat cursa în 9 minute şi 41 de secunde), 2. Larisa Ocniceanu, 3. Alina Duman (atletă); la băieţi - 1. Răzvan Nicola (8 minute şi 32 de secunde; fost atlet), 2. Eduard Ioniţă (arbitru de fotbal), 3. Marian Carson.

La cursă a participat şi fotbalistul Cosmin Paşcovici, fost la FC Farul şi Dinamo, actualmente student la „Ovidius", în anul III, la „Educaţie Fizică". Fundaşul de 34 de ani nu mai joacă la echipa de Liga a 3-a Eolica Dobrogea, cu care se află în litigiu întrucât nu şi-a primit banii. „Paşco" a depus memoriu la Federaţia Română de Fotbal, urmând ca din iarnă să-şi caute o altă echipă. La cros, Cosmin a ocupat locul 136.

Întrecerea a fost organizată de Asociaţia Student Sport, în parteneriat cu Federaţia Sportului Şcolar Universitar, Universitatea „Ovidius", Universitatea Maritimă Constanţa şi Federaţia Română de Atletism. „Îmi pare bine că participarea a fost atât de numeroasă. Studenţii nu au alergat în van, ci pentru o viaţă activă şi pentru sănătate", a declarat Claudiu Daniel Teliceanu, directorul Direcţiei pentru Sport şi Tineret a judeţului Constanţa. Reprezentanta Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Elena Frîncu, a fost mesagera Gabrielei Szabo la această întrecere. „Gabi m-a delegat să vă spun că drumul până la a fi sau a deveni sănătoşi este foarte scurt. Sunteţi frumoşi şi reprezentaţi viitorul. Alergaţi!" le-a transmis Elena Frîncu participanţilor. „Scopul nostru este de a duce, prin voi, mişcarea în universităţi", a arătat şi Ştefana Banea, specialist comunicare la Asociaţia Student Sport România.

Cei şase alergători clasaţi pe podium au primit şi o serie de premii surpriză, în funcţie de locul ocupat: vaucere la restaurant, abonamente pentru analize medicale şi sticle de şampanie. Asociaţia Student Sport România a oferit şi patru diplome reprezentanţilor DJST (Claudiu Daniel Teliceanu şi Mihai Orzan), Universităţii „Ovidius" (Alin Larion) şi UMC (Laurenţiu Ionescu).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii