Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:53 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Facultatea anului" aleasa de la Universitatea Ovidius

ro

03 Nov, 2009 17:59 1274 Marime text

R O M Â N I A
MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII ŞI INOVĂRII
 UNIVERSITATEA "OVIDIUS" CONSTANŢA
B-dul Mamaia 124, 900527 Constanţa
Tel./Fax: 40-241-  606467, 618372, 511512
Tel. mobil 40-723-505731 ; 0723-151222 ; 0724-014141
E-mail: rectorat@univ-ovidius.rorectorat2@univ-ovidius.ro
Webpage: www.univ-ovidius.ro

Comunicat de presă
Facultatea de matematică şi informatică din Universitatea Ovidius Constanţa a fost desemnată printre câştigătorii Galei Premiilor în Educaţie 2009 (susţinută de Fundaţia Dinu Patriciu) la secţiunea "Facultatea anului" din categoria "Învăţământ Universitar". Gala Premiilor în Educaţie este o competiţie care urmăreşte promovarea oamenilor, a proiectelor şi a organizaţiilor care au avut un impact semnificativ asupra sistemului educaţional din România.
In 2009 s-a desfăşurat prima ediţie a acestei competiţii. S-au înscris elevi, studenţi, profesori, ONG-uri şi instituţii de învăţământ de stat şi private. In urma unui proces de jurizare care s-a desfăşurat pe parcursul a trei săptămâni, Juriul a desemnat finaliştii ediţiei din acest an.Finaliştii au susţinut un interviu pe data de 24 octombrie. In urma acestui interviu au fost desemnati câştigătorii Galei Premiilor în Educaţie. Aceştia au primit premii în valoare totală de 200.000 de euro.
Printre aceştia se numără şi Facultatea de Matematică şi Informatică din Universitatea Ovidius Constanţa,  declarată Facultatea anului, care a obţinut  Premiul al II- lea.
Proiectul Catedrei de Informatică, numit Virtual România, este un proiect de cercetare realizat în cooperare cu parteneri din ţară şi străinătate, cu muzee, firme şi reţele de realitate virtuală. Practic, Virtual România este concretizat prin mai multe proiecte de cercetare de tip realitate virtuală, toate interconectate şi având ca scop valorificarea patrimoniului istoric şi cultural al Dobrogei, introducerea lui în circuitul "turismului virtual" si, nu în ultimul rând, în circuitul educaţional, prin adaptarea conţinutului pentru lecţiile de istorie şi arheologie. Proiectul MATAG este un proiect al Catedrei de Matematică şi a condus la rezultate publicate in reviste internationale de prestigiu cotate ISI. Este un proiect interdisciplinar, de cooperare în cercetare, desfăşurat în colaborare cu Institutul de Matematică al Academiei Române, cu cercetători individuali din SUA, Japonia, Germania, Grecia, Italia, în vederea obţinerii unor rezultate fundamentale din algebra modernă şi geometrie, cu implicaţii in fizică. Laboratory School este un proiect realizat împreună cu University of Northern Iowa, Cedar Falls şi University of Nevada, LasVegas, cu privire la modernizarea tehnicilor de predare în învăţământul preuniversitar matematic şi a fost concretizat prin înfiinţarea unui program masteral de Matematică Didactică, a unei şcoli de aplicaţie şi a unor programe de perfecţionare.
In ceea ce priveşte oportunităţile create pentru studenţi cu privire la mobilitatea şi eligibilitatea pe piaţa forţei de muncă, Proiectul E-FACULTATE promovează ideea necesităţii standardizării cursurilor, a unei mai bune comunicări cu studenţii, concretizându-se prin realizarea unui AVIZIER WEB. De asemenea, PROGRAMUL DE CALITATE prezintă o serie de măsuri standardizate de Manualul de Calitate al Facultăţii pentru imbunătătirea programului educational.
Într-o atmosferă cu adevărat occidentală, la Palatul Parlamentului, a fost sărbătorită excelenţa în Educatie. Cei care muncesc să schimbe ceva au fost răsplătiti. Facultatea noastră alături de o facultate care acum 145 de ani era cea care de fapt înfiinţa Universitatea din Bucureşti. Deci facultatea noastră şi Facultatea de Filosofie a Universităţii Bucureşti au câştigat împreună Premiul II al Secţiunii "Facultatea Anului".
In fata unei audienţe impresionante Decanul facultăţii, Prof.univ.dr.Wladimir-Georges Boskoff, spunea: “Dacă cineva scrie pe Google cuvintele "matematica constanta" sau "informatica constanta" va fi direcţionat către site-ul facultăţii noastre. Accesându-l, va ajunge să ne cunoască şi să vadă că pentru noi înafară de viaţa ştiintifică, subiectul activitătii noastre este STUDENTUL pe care il educăm, formăm, informăm, respectăm. Mulţumim Fundatiei Dinu Patriciu pentru initiativa de a premia excelenţa in educaţie, mulţumim că ne-a arătat locul nostru actual şi, vrem pe această cale să asigurăm că vom continua să ne perfecţionam în beneficiul invăţământului din ţara noastră. Cuvântul care defineşte colectivul nostru este "ATITUDINE", iar visurile studenţilor noştri sunt misiunea noastră!”

Biroul de presă
Universitatea Ovidius Constanţa


3 noiembrie 2009

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii