Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cursuri surori voluntare de Cruce Rosie si de prim ajutor

ro

31 Aug, 2010 14:42 3491 Marime text
Dupa un an de pregatire, Crucea Rosie filiala Constanta a eliberat diplomele unei noi grupe de surori de Cruce Rosie. Surori care au avut ocazia sa invete de la cei mai buni medici aflati la serviciul de Urgenta Medicala, Chirurgie, Ortopedie. Incepem un nou an in care facem inscrieri.

Cursurile de surori sunt astfel concepute încât cele care le absolvă vor avea capacitatea de a interveni într-o situaţie de urgenţă medicală, având toate cunoştinţele necesare pentru a acorda ajutor premedical şi a salva vieţi, vor sti sa aiba grija la domiciliu de persoane care necesita ingrijire.

Specialiştii Crucii Roşii Române pregătesc cursantele în vederea prevenirii, recunoaşterii şi asigurării îngrijirilor de bază în caz de accidente, răniri, îmbolnăviri instantanee, situaţii pe care să le ţina sub control până la sosirea şi preluarea pacientului de către personalul medical.

Aceste cursuri au durata de 1 an cu practica in spital. In cadrul orelor se vor invata notiuni de drept international umanitar, anatomie si fiziologie, ingrijirea bolnavului, notiuni de asistenta sociala,masaj, reflexoterapie, etc. O mare parte dintre absolventele acestui curs lucreaza in strainatate unde diplomele eliberate sunt recunoscute. Cursurile vor incepe la data de 9 octombrie 2010.

In acelasi timp organizam si cursuri de Prim Ajutor conform legii formulate în art.11, litera k, a Legii nr.524/2004,pct 4. pentru categoriile profesionale expuse riscului de accidentare.

"Viata unei persoane accidentate depinde, intr-o mare masura, de momentul acordarii primului ajutor si de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului. Daca te-ai aflat vreodata in situatia de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane, cu siguranta stii cat de important este un curs de prim ajutor."

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • absolventa a cursului 15 Dec, 2010 00:44 Oameni buni nu va puneti sperante in acest curs nu invatati nimic nu au personal specializat pregatit pentru a preda aceste cursuri ,daca aveti nevoie de diploma o elibereaza d-na directoare cu 500lei. este o mare teapa acest curs......