Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:43 22 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Crucea Roșie Română - 137 de ani de umanitate

ro

03 Jul, 2013 20:08 770 Marime text
 In data de 4 iulie 2013, se implinesc 137 de ani de ISTORIE a CRUCII ROSII Romane.

  Pe 4 iulie 1876 se înființa Crucea Roșie Română, primul sediu fiind în Spitalul Colţea din Bucureşti. Printre semnatarii actului de înfiinţare a Crucii Roşii Române se regăsesc importante personalităţi ale vremii: Nicolae Kretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ion Ghica, Dimitrie Sturdza, Gr. G. Cantacuzino şi medicul Carol Davilla. Cel din urmă a elaborat proiectul de statut al societăţii, acesta fiind adoptat la 15 iulie 1876, sub preşedinţia prinţului Dimitrie Ghica.

România a fost printre primele țări din lume care a înființat o societate de Cruce Roșie și tot printre primele care a trimis, la nici trei săptămâni de la înfiintare, prima ambulanţă într-o misiune umanitară pe frontul sârbo-turc de la sud de Dunăre, acordând ajutor medical militarilor răniţi, indiferent de tabăra din care făceau parte.
  Marcam aceasta zi printr-un spectacol omagial prin care multumim voluntarilor, partenerilor si tuturor celor ce au fost alaturi de organizatia noastra pe parcursul timpului.

  Gore, LeeYa, Denisa Lucan, Lara Moco,Balkis,Glorya, Chris Thrace, Favorit Band, Catalina Alex si New Force of Dance sunt cei ce vor incanta publicul incepand cu orele 19 in fata la City Park Mall in data de 4 iulie 2013.
  Prezinta Nicoleta Mocanu si Razvan Botezatu.
  Se vor acorda diplome de excelenta partenerilor nostri.

Ti-a placut articolul?

Comentarii