Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:44 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea Preşedintelui Senatului României cu delegaţia parlamentară condusă de domnul David Usupashvili, preşedintele Parlamentului Georgiei

ro

10 Feb, 2014 18:16 865 Marime text
Preşedintele Senatului României, domnul Crin Antonescu, a avut luni, 10 februarie a.c., o întrevedere cu domnul David Usupashvili, preşedintele Parlamentului Georgiei, însoţit de un grup de parlamentari georgieni, în cadrul vizitei oficiale în România, întreprinse la invitaţia Senatului.
 Discuţiile au vizat aspecte ale relaţiilor bilaterale româno-georgiene, precum şi perspectivele consolidării acestei cooperări, în contextul avansării procesului de asociere politică şi economică a Georgiei cu Uniunea Europeană, cu ocazia Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius. Au fost aduse în discuţie, de asemenea, evoluţiile în cadrul procesului de integrare euro-atlantică.
Preşedintele Crin Antonescu a reiterat susţinerea fermă a României pentru aspiraţiile europene şi euro-atlantice ale Georgiei, evidenţiind perspectivele de cooperare economică ale României şi Georgiei ca state riverane la Marea Neagră, precum şi interesul pentru consolidarea dialogului interparlamentar la nivelul comisiilor permanente şi al Grupurilor parlamentare de prietenie.
De asemenea, Preşedintele Senatului României a subliniat importanţa rezolvării paşnice a conflictelor prelungite din Georgia, precum şi necesitatea identificării unor soluţii concrete atât din partea UE, cât şi a NATO.
La rândul său, domnul preşedinte Usupashvili a adresat mulţumiri pentru sprijinul manifestat în mod constant de către România în vederea îndeplinirii obiectivelor strategice, exprimându-şi încrederea că dialogul româno-georgian se va dezvolta în continuare. Preşedintele Parlamentului Georgiei a subliniat angajamentul ferm al clasei politice pe calea integrării europene şi euro-atlantice, evidenţiind progresele înregistrate în ultimii ani de Georgia, în implementarea reformelor democratice.
La finalul întrevederii, domnul Crin Antonescu a invitat delegaţia georgiană în Plenul Senatului României pentru a asista la adoptarea Declaraţiei politice de susţinere a Georgiei în eforturile de integrare în structurile europene şi euro-atlantice.
La întrevedere au mai participat domnul senator Radu-ŞtefanOprea, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Georgia, doamna Doina-Anca Tudor, vicelider al Grupului PNL, domnul senator Mihai Cristian Dănuţ, vicelider al Grupului PC şi domnul Dan Mihalache, secretar general al Senatului României.
 
10 decembrie 2014 Direcția de Presă
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii