Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Sedinta Biroului Permanent al Senatului de luni, 7 decembrie 2015

ro

07 Dec, 2015 17:02 1078 Marime text
Declaraţiile domnului senator Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Senatului României,
 la finalul şedinţei Biroului permanent întrunit luni, 7 decembrie 2015
 
Domnul senator Ioan Chelaru, vicepreședinte al Senatului României, a prezentat  la finalul şedinţei Biroului Permanent de luni, 7 decembrie a.c., stadiul dezbaterii şi soluţionării punctelor înscrise pe ordinea de zi.

Biroul permanent a aprobat toate punctele înscrise pe ordinea de zi, în număr de 24, începând cu proiectele de lege și actele normative transmise către comisiile de specialitate, în vederea intrării în circuitul legislativ de dezbatere și aprobare. Au fost repartizate către comisiile de specialitate ale Senatului proiectele de acte normative aflate în lucru și s-a luat act de solicitarea comisiilor permanente care au cerut prelungirea cu o săptămână a termenului pentru finalizarea rapoartelor. În această situație se află şi Comisia pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizare a executării hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului care a preluat, pentru co-raport, o serie de proiecte de lege.

De asemenea, Biroul permanent a stabilit ca fiecare dintre membrii săi să asigure, permanența, câte o săptămână, în timpul vacanței parlamentare din luna ianuarie. Totodată, pentru reducerea cheltuielilor, în această perioadă va fi folosit un număr foarte mic de mijloace de transport. Doar comisiile care vor lucra, câte o săptămână, în ianuarie, vor avea la dispoziție spațiile obișnuite și tot personalul, dacă este nevoie.
Domnul Ioan Chelaru a declarat presei că se așteaptă depunerea, în această săptămână sau, cel mai târziu, săptămâna viitoare, din partea Guvernului, a proiectului de Lege a bugetului de stat pentru 2016, pentru a putea fi începută  procedură de dezbatere și aprobare a acestui act normativ. ”Eu sper ca, până la Crăciun, România să aibă bugetul votat!”, a declarat vicepreşedintele Senatului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii