Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Întâlnirea domnului senator Şerban Mihăilescu, preşedintele Grupului Parlamentar de Prietenie România-Japonia cu Excelența Sa Dl. Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei în România, joi 3 decembrie 2015

ro

03 Dec, 2015 13:01 981 Marime text
Întâlnirea  domnului senator Şerban Mihăilescu, preşedintele Grupului Parlamentar de Prietenie România-Japonia cu Excelența Sa Dl. Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei în România
 
Miercuri  2 decembrie 2015, Dl. Senator Șerban Mihăilescu, președintele Grupului parlamentar de prietenie România-Japonia, l-a primit pe Excelența Sa Dl. Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei în România, însoțit de Dl. Ryohei Tobibayashi, Secretar I pe probleme politice al Ambasadei Japoniei.

Pe parcursul discuțiilor s-au subliniat  bunele relații economice și politice dintre România și Japonia.

Domnul Ambasador  Kisaburo Ishii a declarat că oamenii de afaceri japonezi sunt din ce în ce mai mult interesați de potențialul României, urmărind creșterea economică a țării noastre și stabilitatea economică.

Partea română a subliniat că relațiile parlamentare între cele două țări sunt în creștere, în fiecare an cel puțin o delegație parlamentară japoneză vizitând România.

Având în vedere că partea japoneză a invitat o delegație a Grupului parlamentar de prietenie România-Japonia să efectueze o vizită în Japonia în luna martie 2016, domnul ambasador Ishii a apreciat că ar fi util ca această delegație parlamentară să fie însoțită și de reprezentanți ai mediului de afaceri din România.

Discuțiile  pe care delegația parlamentară română le va avea în Japonia se vor axa pe dezvoltarea investițiilor japoneze în România, legăturile de transport  aerian și naval  între România și Japonia, oportunitatea deschiderii în România a unor filiale a băncilor japoneze precum și pe implicarea parlamentară în dezvoltarea relațiilor între cele două țări. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii