Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:58 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Dreptate și egalitate pentru cadrele didactice din învățământul de stat 23 Martie 2015

ro

23 Mar, 2015 16:51 429 Marime text
Dreptate și egalitate pentru cadrele didactice din învățământul de stat!
Propunerea legislativă privind plata diferențelor salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat pentru perioada octombrie 2008 - 13 mai 2011 (L40/2015) a primit un raport comun de admitere din partea Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială și Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport. Propunerea legislativă urmează să fie dezbătută în plenul Senatului, fiind prima Cameră sesizată, decizia finală va aparţine Camerei Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională.

Inițiat de un grup de senatori PSD, propunerea de act normativ are ca obiect principal eliminarea discriminării legate de plata diferențelor salariale cuvenite cadrelor didactice. Astfel, personalul didactic care nu a beneficiat până în prezent de sumele cuvenite în perioada octombrie 2008 - 13 mai 2011 va primi aceste drepturi salariale, eșalonat, pe o perioadă de 5 ani, de la data intrării în vigoare a prezentei propuneri legislative. În cazul cadrelor didactice pensionate, care sunt îndreptățite să primească diferențele salariale, plata se va realiza într-o singură tranșă.

Inițiativa legislativă are în vedere acordarea drepturilor salariale pentru personalul didactic de predare și didactic auxiliar din învățământul preuniversitar. În prezent, există situații în care aceste diferențe salariale au fost acordate pe o perioadă mai mică decât până la data de 13.05.2011 sau cazuri în care salariații din învăţământ încă nu au beneficiat de aceste drepturi. Propunerea legislativă va face dreptate în rândul profesorilor și va trata cu egalitate cetățenii care au dreptul la un salariu egal pentru muncă egală și la o remuneraţie echitabilă.                    

Ti-a placut articolul?

Comentarii