Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Declaraţiile preşedintelui Senatului României, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, la finalul şedinţei Biroului Permanent întrunit luni, 2 noiembrie 2015

ro

02 Nov, 2015 16:55 888 Marime text
Declaraţiile preşedintelui Senatului României, domnul Călin Popescu-Tăriceanu,
la finalul şedinţei Biroului Permanent întrunit luni, 2 noiembrie 2015
 
La finalul şedinţei Biroului permanent de luni, 2 noiembrie a.c., Preşedintele Senatului României, domnul Călin Popescu-Tăriceanu a făcut declaraţii de presă.
Astăzi, am primit la Biroul Permanent o solicitare din partea grupului PNL de retragere a textului moţiunii pe care au depus-o anterior. Aşa cum probabil se ştie, prevederile Regulamentului Senatului sunt foarte clare: există obligativitatea dezbaterii unei moţiuni simple în termen de şase zile de la depunere; de aceea, (liberalii – n.n.) au considerat că este oportun să îşi retragă moţiunea de pe ordinea de zi, iar Biroul permanent a luat act de această solicitare”, a informat Preşedintele Senatului României.

Întrebat de jurnalişti dacă are un punct de vedere legat de tragedia consumată vineri seară în clubul Colectiv din Bucureşti, domnul Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat că ne aflăm, nu pentru prima dată, din păcate, în situaţia de a constata că anumite obligaţii legislative nu sunt respectate de autorităţi. „Este în desfăşurare o anchetă a Parchetului şi aşteptăm rezultatele preliminare. Din informaţiile care au parvenit până acum, autorizaţiile de funcţionare ale acelui club păreau să nu fie în ordine. În cazul în care va fi nevoie de anumite modificări sau adăugări legislative - şi acest lucru îl vom putea spune cu certitudine după încheierea anchetei -, sigur că vom acţiona cu promptitudine în acest sens. Nu cred că aici este, însă, principala problemă. Principala problemă este respectarea legii de către toţi operatorii economici, pe de o parte, şi, pe de altă parte, obligaţia celor care eliberează autorizaţii şi verifică funcţionarea corectă a diferitelor cluburi sau spaţii publice să-şi ducă sarcinile la bună îndeplinire. Şi aici sunt anumite deficienţe, anumite defecţiuni”, a precizat demnitarul.

Solicitat să răspundă dacă ar trebui ca autorităţile să renunţe la sintagmele "merge şi aşa" sau "mai bine mai târziu decât niciodată", folosite des în România şi să producă modificările legislative înainte să se întâmple astfel de drame, deoarece nu este prima dată când se dovedeşte că din cauza unor scăpări mor oameni nevinovaţi, Preşedintele Senatului a declarat: „Cred că este prematur să spunem că este o lacună legislativă. Aşa cum am spus, dacă există lacune legislative, sigur că după un astfel de eveniment trebuie acţionat imediat. Din părerea pe care mi-am format-o până acum, fără să fie una categorică, am spus că deficienţele par să fie legate de nerespectarea legislaţiei în vigoare”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii