Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şofranul, condimentul-minune

ro

08 May, 2014 09:59 1868 Marime text





Şofranul este un condiment cu gust amărui şi aromă florală care este reprezentat, de fapt, de staminele unei flori. Fiecare floare produce doar trei astfel de stamine, fiind culese manual şi apoi trecute printr-un proces de uscare şi macinare. Tocmai acestea este motivul pentru care un singur gram de şofran costă aproximativ 60-70 de lei.
Pe lângă gustul inconfundabil pe care-l oferă mâncărurilor, şofranul aduce multe benificii sănătăţii noastre. Este considerat un foarte eficient antitumoral, existând numeroşi cercetători care studiază asocierea şofranului cu tratamentele pentru diferite tipuri de cancer precum cancerul la sân sau de prostată. Proprietăţile terapeutice ale plantei erau cunoscute încă din antichitate. De atunci se ştie că are un efect tonic asupra sistemului repirator şi circulator.
Şofanul este un puternic antioxidant, prevenind îmbătrânirea prematură. Este, de asemnea, un excelent imunostimulator, antiviral, antifungic, antibacterian şi antiinflamator având capacitatea de a reduce inflamaţiile ficatului, colonului, pancreasului şi chiar a sistemului osos, prevenind artrita.
De-a lungul timpului s-a mai dovedit eficient în ameliorarea stărilor febrile, în reducerea crampelor şi calmarea stărilor de nevrozitate. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii