Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:07 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Roşiile, izvor nesecat de sănătate

ro

25 May, 2014 14:58 1464 Marime text

Roşiile au o puernică valoare nutriţională, fiind bogate în potasiu, magneziu, fosfor, acid folic, dar şi vitaminele A, C, K şi B6. În plus, sunt sărace în colesterol, grăsimi saturate, sodiu şi calorii, 100 de grame de roşii garantând aportul a doar 23 de calorii. Iată câteva motive pentru care să adaugi roşiile în meniul tău zilnic.

Îmbunătăţesc vederea. Fiind o importantă sursă de virmainele A şi C, roşiile au capacitatea de a îmbunătăţi vederea şi de a preveni afecţiunea denumită „orbirea de noapte”. În plus, roşiile pot cotribui la scăderea riscului de dezvoltare a cataractei.

Luptă împotriva cancerului. Potrivit unui studiu publicat în „Journal of the National Cancer Institute”, consumul de roşii ajută la tratarea cancerului de prostată, datorită antioxidanţilor şi licopeinei conţinute. De asemenea, roşiile pot reduce riscul de apariţie şi a altor tipuri de cancer: de stomac, de colon, cervical, esofagian şi ovarian.

Garantează un ten curat. Roşiile conţin licopeină, substanţă ce contribuie la păstrarea unui ten curat şi sănătos, făcându-l mai puţin sensibil la razele ultraviolete.
Reduc nivelul zahărului din sânge deoarece conţin o cantitate foarte mică de carbohidraţi. Câţiva cercetărori au realizat studii care au demonstrat că anumiţi antioxidanţi din roşii au capacitatea de a regla circulaţia sângelui şi de a proteja rinichii.

Contribuie la un somn odihnitor, capacitate oferită de licopeina şi vitamina C conţinute.

Păstrează sănătatea oaselor. Prin conţinutul ridicat de vitamina K, roşiile contribuie la păstrarea sănătăţii sistemului osos, prevenind apariţia osteoporozei.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii