Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Îţi place grapefruitul? Trebuie să ştii asta!

ro

14 Mar, 2014 12:45 1547 Marime text
Ştim că datorită valorilor nutritive crescute, grapefruitul este unul dintre cele mai indicate fructe în curele de săbire. Dar pe lângă multiplele beneficii pe care acest fruct le aduce organismului uman, există un număr substanţial de cazuri în care s-au raportat efecte adverse majore ale interacţiunii cu anumite medicamente. Cercetătorii de la Universitatea Western susţin că această listă de medicamente cuprinde aproximativ 85 de nume, printre care se află şi medicamentele pentru scăderea colesterolului, pentru cancer sau boli de inimă, dar si antibiotice.
Printre cele mai periculoase efecte pe care le poate avea această interacţiune dintre substanţe se numără afecţiunile respiratorii, ale rinichilor şi hemoragia gastro-intestinală. În foarte puţine cazuri s-a constatat chiar decesul din acelaşi motiv.
Mulţi doctori şi farmacişti nu cunosc detaliile importante referitoare la eventualele probleme de sănătate cauzate de combinaţia cu acest fruct. Este indicat să citiţi prospectul tuturor medicamentelor pe care le utilizaţi deoarce în cazul unei astfel de posibilităţi, toate informaţiile vor fi trecute aici.
Aceste substanţe se mai găsesc în anumite tipuri de portocale, lime şi pomelo.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii