Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patronatul Român al Apei - Luni, 11 Aprilie 2011

ro

11 Apr, 2011 23:02 830 Marime text

În perioada 11 - 14 aprilie, Patronatul Român al Apei împreună cu Serviciul Comercial al Ambasadei SUA organizează un amplu eveniment cu titlul „Programul American de Industrie Civilă de Apă şi Apă Uzată din România & Moldova", eveniment aflat la a doua ediţie. În prima parte a evenimentului, în zilele de 11-12 aprilie, se desfăşoară seminarul internaţional - „Programul SUA de promovare al industriei apei si apei uzate", seminar specializat în domeniul alimentării cu apă, canalizării şi epurării apelor uzate. La această întâlnire sunt prezente aproximativ 50 de firme româneşti şi americane, firme cu renume în domeniul alimentării cu apă. Prinre acestea amintim SC RAJA SA Constanţa, SC Compania de Apă SA Buzău, SC APA Vital SA Iaşi, SC Aquaserv SA Tulcea, SC Compania de Apă Someş SA Cluj, Compania de Apă Braşov, dar şi firmele din Statele Unite: Coler Colantonio, Epstein, Motorola, Infilco Degremont, Aecom, Cisco, Louis Berger şi 3M. Cei prezenţi la seminar au aflat mai multe despre producerea, tratarea şi epurarea apei; proiectarea şi execuţia de sisteme de alimentare cu apă/canalizare/epurare; protejarea surselor de apă; tehnologii de informare şi comunicare; siguranţa sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare şi nu în ultimul rând proiectele în curs de pregătire pentru Fondul de Coeziune. În acest sens, unul din punctele de pe ordinea de zi, aşteptate şi urmărite cu interes de participanţi, a fost prezentarea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, cofinanţatorul companiilor de apă româneşti în derularea Programelor Operaţionale Sectoriale de Mediu - POS Mediu.

În urma întâlnirilor, rerezentanţii companiilor din SUA, recunoscute internaţional pentru tehnologiile de vârf aplicate în producerea, tratarea şi distribuţia apei, s-au arătat mai mult decât interesaţi de colaborarea pe termen lung cu firmele româneşti participante.

La eveniment a participat şi ambasadorul SUA - Excelenţa SA, d-nul Mark Gitenstein, care înaintea demarării lucrărilor seminarului a avut o întrevedere oficială cu preşedintele Patronatului Român al Apei - Felix Stroe. Discuţiile s-au axat pe dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale între operatorii de profil din România şi firmele specializate în domeniul apei din America.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii