Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patronatul Apei la Constanta

ro

26 Aug, 2009 20:50 746 Marime text

Asociaţia Română a Apei reprezintă, promovează, apară şi susţine interesele patronale şi profesionale ale membrilor săi: operatori de servicii publice de alimentare cu apă şi canalizare şi administratori ai resurselor de apă, dar şi ai infrastructurii de gospodărire a apei, în relaţiile cu autorităţile, cu alte persoane juridice şi fizice şi sindicatele reprezentative din ramură.

Pentru un succes deplin în toate programele iniţiate şi desfăşurate, la nivelul Asociaţiei Române a Apei funcţionează, strâns legate, mai multe comisii de specialitate pe diferite domenii de activitate. Având în vedere necesitatea existenţei unei structuri specializate, care să reunească exclusiv toţi operatorii serviciilor de alimentare cu apă şi să reprezinte interesele acestora în relaţiile cu autorităţile, în special la nivel legislativ, la nivelul ARA, comisia patronală s-a transformat în primăvara anului trecut, în Patronatul Apei.

Patronatul Apei s-a constituit cu scopul de a reprezenta, susţine, promova şi apăra interesele patronale, patrimoniale, economice, instituţionale ale membrilor săi în relaţiile cu autorităţile publice, sindicatele şi alte persoane juridice, atât în plan naţional cât şi internaţional. Totodată, promovează solidaritatea patronală a membrilor săi, concurenţa loială în scopul asigurării de şanse egale fiecăruia dintre membri, activează pentru deplina libertate de acţiune a patronilor în scopul eficientizării şi dezvoltării activităţii acestora; iniţiază, elaborează şi promovează strategii şi programe de dezvoltare ale sectorului; negociază şi semnează contractele colective de muncă cu organizaţiile sindicale şi contribuie la promovarea şi perfecţionarea unor forme moderne şi unitare de organizare instituţională şi managerială în sectoarele de activitate specifice, pe plan local şi naţional.

Toate aceste acţiuni sunt coordonate din punct de vedere economic şi juridic de Comisia Economică şi Comisia Juridică, ai căror reprezentanţi se întâlnesc trimestrial. Pentru trimestrul III al anului 2009, membrii celor două comisii au hotărât ca şedinţa să se desfăşoare la Constanţa. Astfel, în perioada 24 - 27 august 2009, în staţiunea Mamaia, se desfăşoară şedinţa comună a Comisiei Economice şi Comisiei Juridice din cadrul patronatului apei, la care participă reprezentanţii celor mai mari companii de profil din toată ţara. 

Principalele teme de discuţie de pe ordinea de zi a întîlnirilor sunt legate de criza economică: Legea nr.203/2009 privind măsurile economico-financiare la nivelul unor operatori economici; constituirea de garanţii pentru contractele de furnizare apă şi canalizare încheiate cu agenţii economici; aplicarea OUG 34/2009; contractul colectiv de muncă unic la nivelul grupului de operatori de servicii publice de alimentare cu apă şi de canalizare şi analiza posibilităţii aderării altor operatori la acest grup şi bineînţeles, criza financiară în sectorul apei din România.

Purtător de Cuvânt
Irina Oprea

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii