Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta Consiliului local Cernavoda - 27.04.2009

ro

27 Apr, 2009 21:14 834 Marime text

27 aprilie 2009

Comunicat de presa

· Sedinta Consiliului local Cernavoda

Primarul orasului Cernavoda, d-na Mariana Mircea a convocat  consilierii locali in aceasta seara in sedinta ordinara a lunii aprilie. Pe ordinea de zi se afla  mai multe proiecte de hotarari de interes pentru dezvoltarea comunitatii.

Primul punct de pe ordinea de zi este proiectul privind aprobarea Programului de investitii si a listelor de dotari pe anul 2009. Programul prevede continuarea lucrarilor de investitii incepute in anul 2008 dar si lucrari noi. Dintre lucrarile de investitii noi amintim proiectele : contructia a trei piscine in aer liber in trei cartiere diferite, retea de canalizare in zonele Prund si lotizare Nord, alimentare cu energie electrica de joasa tensiune ( iluminat public) in doua cartiere, retea termica pe strazile Milcovului, Tudor Vladimirescu, 24 Ianuarie, Gheorghe Doja, Independentei, Dacia, A. Saligny, Alex. Vlahuta, proiectare si executie Dig Canal Dunare – Marea Neagra, proiectare Centru de Informare pentru Cetateni, proiectare si executie Centru de urgenta, reabilitare stadioane Tineretului si Ideal.
Dintre proiectele incepute si care se vor finaliza in acest an amintim  Sistem de management integrat al deseurilor urbane in orasul Cernavoda si comunele limitrofe Seimeni, Saligny, Rasova, reabilitare si extindere Parc central, sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare, a statiilor de tratare a apei potabile si statiilor de epurare a apelor uzate.
Referitor la ultimul proiect mentionat, acesta prevede inlocuirea  retelei de canalizare menajera din strada Dacia cu o noua retea in vederea preluarii apelor menajere,  retele de canalizare in 2 cartiere cu locuinte noi,  devierea conductei de aductiune apa potabila in lungime de 829 m pe podul Sf. Maria. Investitia in valoare de 3.500.000 de euro este suportata in procent de 80% de catre Compania Nationala de Investitii ( CNI ) iar restul de la bugetul local.
Un alt proiect aflat pe ordinea de zi priveste atestarea apartenentei la patrimoniul public sau privat al orasului a mai multor suprafete de teren din intravilanul orasului. Primaria orasului prin birourile de specialitate  a demarat in urma cu cateva luni actiunea de inventariere, cadastrare si intabulare a suprafetelor de teren aflate in administrarea orasului, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Alte proiecte propuse spre aprobare in aceasta sedinta sunt: aprobarea Programului de investitii, bugetului de venituri si cheltuieli al Directiei de apa – canalizare – termoficare; repartizarea a trei locuinte sociale unor familii afectate, externalizarea serviciilor de salubrizare, intretinere spatii verzi, intretinere drumuri, trotuare, parcari si poduri.

Biroul de presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii