Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - 04.03.2009

ro

04 Mar, 2009 21:39 1126 Marime text

4 martie 2009

Comunicat de presa
Primarul orasului Cernavoda, d-na Mariana Mircea participa astazi la  cea de-a 16-a sedinta a Comisiei pentru cultura, educatie si cercetare ( EDUC ) din cadrul Comitetului Regiunilor Uniunii Europene ( CoR), care se desfasoara la Bruxelles. Primarul Mariana Mircea a fost numit  membru supleant in CoR in luna noiembrie a anului trecut. Comitetul Regiunilor (CoR) este un organ consultativ alcătuit din reprezentanţi ai autorităţilor regionale şi locale europene. Membri  CoR sunt consultati  înainte de adoptarea unor decizii la nivelul UE în domenii precum politica regională, mediul, cultura, educaţia şi transportul – care sunt, fără excepţie, domenii de interes local şi regional.
Pe ordinea de zi a sedintei, se afla in discutie Proiectul privind solutiile de interoperabilitate pentru administratiile publice europene (ISA) si Proiectul privind comunicarea pentru un cadru strategic european de cooperare stiintifica si tehnologica internationala. De asemenea, in cadrul sedintei vor prezenta alocutiuni dl. Karl-Heinz LAMBERTZ, membru al Comisiei EDUC şi preşedinte al Comitetului pentru cultură şi educaţie al Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei şi dl. Alexander BARTLING din partea secretariatului Comitetului pentru cultură şi educaţie al Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei.
CoR salută iniţiativa Comisiei Europene de a continua programele anterioare, IDA (schimbul electronic de date între administraţii) şi IDABC (Furnizare interoperabilă de servicii pan-europene de guvernare electronică administraţiilor publice, întreprinderilor şi cetăţenilor ), prin programul de soluţii de interoperabilitate pentru administraţiile publice europene (ISA)  si subliniază importanţa administraţiei locale şi regionale, în contextul strategiei i2010 pentru o societate europeană informaţională, având în vedere că aceste autorităţi reprezintă motorul creşterii la nivel local.
Atenţia Comisiei Europene ar trebui îndreptată mai mult spre procesul de comunicare în reţea între administraţiile publice europene de la toate nivelurile, care ar trebui recunoscut la nivel naţional de statele membre, având în vedere dificultăţile care au apărut în trecut din cauza diferenţelor de abordare culturale şi politice, a barierelor lingvistice sau a problemelor bugetare. Autorităţile locale şi regionale ar trebui să participe la un vast efort de cooperare pentru îmbunătăţirea interoperabilităţii administraţiilor publice şi a eficienţei prestării de servicii publice. CoR indeamnă Comisia Europeană şi statele membre să aloce fonduri speciale autorităţilor locale şi regionale pentru activităţile ISA şi să se implice în aceste activităţi. Aceasta va contribui la eficientizarea modului în care programul răspunde la nevoie cetăţenilor europeni.
Avantaje comunitatii din Cernavoda in ceea ce priveste participarea primarului orasului in CoR sunt multiple. In acest fel locuitorii orasului vor cunoaste mai indeaproape proiectele care se discuta la nivelul UE, vor beneficia de informatii suplimentare in ceea ce priveste administratia locala si accesarea de fonduri europene. De asemenea,  orasul Cernavoda ar  putea deveni gazda pentru diverse seminarii internationale cu bugetare europeana iar locuitorii ar putea beneficia de schimburi de experiente diverse cu ale comunitati europene.
Biroul de presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • eu 14 Mar, 2009 11:16 sti tu ****** vreo straduta asfaltata in cernavoda , unde nu -ti face masina ca vaporul in larg ? cat poti FA sa furi , de nu-ti ajung bani sa asfaltezi ulitele din cernavoda