Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

TSD Constanța celebrează Ziua Drapelului Național

ro

29 Jun, 2015 16:36 1472 Marime text
Sâmbătă, 27 iunie a.c., tinerii social-democrați constănțeni au serbat Ziua Drapelului Național, punând în valoare simbolul Tricolorului.

 Organizația de Tineret a PSD Constanța a înmânat peste 500 de stegulețe tricolore constănțenilor ce se aflau la orele prânzului în centrul istoric al orașului.
Inițiativa tinerilor se numește "TSD pentru România" și face parte din programul de acțiune "TSD - promovăm valorile și tradițiile românești". Cu acest prilej, tinerii le-au adus la cunoștință constănțenilor valorile Tricolorului, i-au îndemnat să-l arboreze cu onoare și să cinstească simbolurile naționale.

"Prin inițiativa noastră de azi facem un apel la conservarea valorilor românești și promovarea simbolurilor naționale. Drapelul este cea mai de preț emblemă a națiunii, însumează frumusețea valorilor românești și alcătuirea sa desemnează verticalitatea, egalitatea de șanse și solidaritatea ca principii pe baza cărora România s-a clădit ca țară demnă și liberă." a declarat președintele TSD Constanța, Costin Răsăuțeanu.

Încă din 1848, Tricolorul este celebrat ca Drapel Național în data de 26 iunie. Din punct de vedere al simbolului cromatic, albastrul reprezintă aerul, cel mai nobil element şi simbolizează blândeţea, frumuseţea şi buna credinţă, amintind şi legea strămoşească creştină. Galbenul este simbolul forţei, al bogăţiei şi al purităţii. Ea reprezintă şi culoarea holdelor de grâu copt. Roșu reprezintă simbolul măririi, al bucuriei, îndrăznelii şi generozităţii. Simbolizează de asemenea, sângele vărsat în lupte, puterea de viață.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii