Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Ziua Dobrogei, mai mulți copaci au fost plantați la granița dintre județele Constanța și Tulcea (galerie foto)

ro

14 Nov, 2018 19:01 2715 Marime text
Organizația Județeană a Tineretului Social Democrat Constanța este implicată în campania de protejare a mediului înconjurător, derulând până în prezent mai multe acțiuni ecologice și de îmbogățire a zonelor dendrologice de pe raza județului Constanța.

Cu ocazia împlinirii a 140 ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă, TSD Constanța în colaborare cu tinerii social democrați din Tulcea, cu sprijinul Directiei Silvice Constanța, au inițiat acțiunea de plantare a 140 de arbori la granița dintre județul Constanța și județul Tulcea.

Acțiunea s-a desfășurat în data de 14 Noiembrie anul curent, dată la care TSD Constanța a plantat încă 140 de arbori, specia tei, în incinta Complexului de tratare a apei Palas, obiectiv strategic, cel mai mare de acest gen din România. A fost aleasă această locație pentru a delimita zona de protecție severă de vecinătățile stației.

Activitățile de împădurire vor continua și în primăvara anului 2019, în sezonul propice pentru plantarea arborilor și arbuștilor decorativi. ’’Diversitatea etnică și culturală conferă Dobrogei un loc aparte pe harta României și acest lucru este datorat faptului că Dobrogea înseamnă legături de prietenie pe viață între români și etnici.

Suntem mândri că suntem dobrogeni. La mulți ani, Dobrogea ! La mulți ani, România! ’’ – a declarat Nicu Roșu, președinte Organizația Județeană TSD Constanța ’’De curând, Consiliile Județene ale celor două județe au semnat un Act de promisiune civică, luându-și astfel angajamentele că vor depune împreună toate eforturile necesare pentru dezvoltarea Dobrogei.

Astăzi, tinerii social democrați preiau ștafeta și demonstrează că și generațiile următoare sunt implicate, acțiunea reiterează, astfel, prietenia dintre cele două județe pe termen lung.’’ - a declarat George Olăraș, președinte Organizația Județeană TSD Tulcea


Susa foto: TSD Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii