Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul General al NATO se implica in subiectul exploatarii gazelor de sist

ro

23 Jun, 2014 13:02 1446 Marime text
Partidul Verde solicita Secretarului General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, sa aduca probe pentru declaratiile conform carora organizatiile care militeaza impotriva exploatarii gazelor de sist sunt sustinute de catre Rusia. In absenta unor argumente atitudinea de care a dat dovada liderul NATO este fara sens si in total dezacord cu functia pe care o ocupa. 

Verzii sustin demersul mai multor organizatii non-guvernamentale si reprezentanti ai societatii civile care sunt preocupați de fracturarea hidraulică de mare volum și de forajele pentru gaze de şist și care luptă împotriva dezvoltării combustibililor fosili neconvenționali, cum ar fi gazele de șist. Acestea au cerut la randul lor inaintarea de dovezi care sa sustina declaratia 
"Rusia, ca parte a operațiunilor lor informative sofisticate de dezinformare, s-a implicat activ împreună cu așa-numitele organizații non-guvernamentale – organizații de mediu care lucrează împotriva gazelor de  șist – pentru a menține dependența europeană de gazul rusesc importat." fie sa isi ceara scuze pentru dezinfor
marea adusa. 

Astfel de luari de pozitie, venite din partea unor inalti demnitari, zadarnicesc lupta celor care isi doresc un viitor curat si in care sursele regenerabile sa fie prioritatea in implementarea politicilor energetice. 

Partidul Verde a adus in prim planul atentiei publice si atras atentia asupra riscurilor asociate explorarii si exploatarii gazelor de sist inca de la inceputul anului 2012. Suntem singura formatiune politica consecventa cu aceasta tematica si de aceea ne vedem nevoiti sa reactionam ori de cate ori se ridica voci care ne contesta lupta. 
 
 
Biroul de Presa
Partidul Verde
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii